mosselmaaltijd1
Afgelopen zaterdag, 11 november, hield de Lions Club Zoetermeer voor de 6e keer zijn jaarlijkse mosselmaaltijd. De Oude kerk was weer omgetoverd naar een gezellig restaurant waar 175 gasten en sponsoren genoten van mosselen of een lekkere mixed grill.


mosselmaaltijd2De opbrengst van de mosselmaaltijd is altijd gekoppeld aan bij voorkeur een Zoetermeers goed doel. Dit jaar was er gekozen voor de pop-up camping Jethro, een camping voor gezinnen die zich een vakantie niet kunnen veroorloven.
Tijdens de avond vertelde wethouder Bouke Velzen het nodige over wat armoede met mensen doet en wat het betekent als ze ondanks alle financiële problemen toch een weekje op vakantie kunnen. Na deze aftrap kon Andre Bos, mede initiatiefnemer van Jethro, de gasten meer vertellen over de pop-up camping en wat ze daar afgelopen zomer hebben gedaan en wat ze nodig hebben.

Komend jaar is de pop-up camping, die gerund wordt door vrijwilligers, 3 weken geopend. Om dit allemaal te kunnen organiseren, zijn er natuurlijk financiële middelen nodig. Tijdens de mosselmaaltijd, die gepaard gaat met een loterij en een veiling, is er een hoop geld opgehaald. Aan het einde van de avond kon Marcel Mars, president van de Lions Club Zoetermeer, onder toeziend oog van wethouder Bouke Velzen een cheque van maar liefst € 33.000,00 overhandigen aan Andre Bos en Henk-Willem van Dorp. Van dit bedrag kan Jethro eigen tenten aanschaffen en deze volledig inrichten voor toekomstige campinggasten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-