IMG 4577Het wooncomplex aan het Bredewater 24 is officieel geopend. Het voormalige kantoorpand is binnen enkele maanden verbouwd tot een tijdelijk onderkomen voor 65 huurders tussen de 18 en 30 jaar. De 65 appartementen van gemiddeld 40 m2 zijn voor maximaal drie jaar beschikbaar.

De feestelijk opening vond plaats in aanwezigheid van de gebouweigenaar Van Omme & De Groot, exploitant Young Housing B.V., bewoners en wethouders Ronald Weerwag (Wonen) en Jan Iedema (Stedelijke Ontwikkeling). “We zijn trots op dit project en de samenwerking met de opdrachtgever,” vertelt Maickel van den Burg (oprichter Young Housing B.V). “Onze drijfveer is om iedereen die op zoek is naar tijdelijke woonruimte, snel te kunnen bedienen.”

Twee vliegen in een klap

Er is in Zoetermeer een groot tekort aan woningen waardoor onder andere jongeren die woonruimte zoeken lang moeten wachten. Tegelijkertijd zijn er leegstaande kantoorruimtes die beschikbaar en geschikt zijn om veranderd te worden in tijdelijke huurwoningen. “In korte tijd van leegstand naar gezellige woonomgeving.” Wethouder wonen Ronald Weerwag is onder de indruk. “Hiermee sla je twee vliegen in een klap. De eigenaar geeft invulling aan de leegstand en woningzoekenden beschikken, in ieder geval tijdelijk, over woonruimte.”

Tijdelijke woonruimte biedt uitkomst

Het gebouw staat in de toekomstige nieuwe woonwijk Entree. “In de toekomst komen hier een paar duizend nieuwe woningen, maar daar gaat tijd overheen. Voordat het zover is bieden projecten zoals deze uitkomst,” vult wethouder Jan Iedema aan. “Het is een mooie kans om in de tussentijd wat te doen voor deze jongeren en om alvast levendigheid te krijgen in dit gebied.” Bewoner Maarten Hora bevestigt dit. “Door omstandigheden zocht ik per direct naar betaalbare woonruimte. Ben blij dat ik hier kan wonen, al is het tijdelijk. Ik hoef nu niet meer noodgedwongen bij mijn ouders te verblijven en heb tijd om verder te zoeken naar een permanente woonplek.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-