2023 11 17 CT 0007 copy copyZaterdag 18 september heeft kunstgarage Franx de nieuwe expositie Makersmomenten geopend. Deze groepsexpositie van ruim 50 kunstenaars brengt meubels, fotografie, schilderkunst, beeldende kunst en meer samen in verschillende stijlkamers.

Daarnaast zijn er in december feestelijke activiteiten en workshops met kunstenaars. Tot en met 30 december is Makersmomenten gratis te bezoeken bij kunstgarage Franx (Vlamingstraat 1).

Makersmomenten in nieuw jasje

Na een succesvolle editie vorig jaar keert Makersmomenten opnieuw terug naar de kunstgarage. Aan curator Irene van Ophoven de taak om hetzelfde concept op een andere manier vorm te geven. “Ik wilde geen herhaling van zetten, maar toch een andere invalshoek.” Dit jaar vormen aardse tinten het decor voor de verschillende kunstobjecten. Daarnaast toont elke kunstenaar, verbonden aan Franx nieuw werk én vullen eindexamenstudenten van verschillende kunstopleidingen de expositie aan. “Het is even puzzelen, maar wel heel leuk,” vertelt Van Ophoven. “Ik ben blij met het resultaat. Het geeft veel voldoening.”

Verrassend om te zien

Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de kunstenaars zelf is het verrassend om te zien hoe werken van verschillende kunstenaars toch een geheel vormen. “Ik ben vereerd om erbij te hangen,” zegt kunstenaar Wolfram Querforth tegen de jonge maakster Pamela van Heijst, die haar bureau toont aan het publiek. Nora van Klingeren, die onlangs zich aangesloten heeft bij Franx, is aangenaam verrast hoe haar wandkleed en sjaals binnen het geheel passen. “Mijn werk komt heel mooi tot zijn recht. Heel professioneel.”

“Het is in evenwicht door de kleuren,” vindt host Mary Cock. “Het straalt rust uit. ”Wie langskomt ziet ruim honderd werken in diverse stijlkamers, waardoor je kunst voor elk moment van de dag beleeft. Daarnaast is de Makerswinkel uitgebreid door de gehele expositie en kun je struinen langs talloze kunst- en designcadeautjes – voor zichzelf of om weg te geven tijdens de feestdagen.

 2023 11 17 CT 0022  2023 11 17 CT 0049  2023 11 17 CT 0064

Makersmaand

Naast het bekijken van de expositie kun je ook aan de slag met de makers en je eigen kunstwerk creëren. Op woensdag 13 december geeft Ronald Boon de workshop ‘zeegezicht schilderen’ en maak je met olieverf je eigen schilderij. Met Vera Zegerman kun je op woensdag 20 december een porseleinen bord decoreren. Kijk voor prijzen, tijden en aanmelden op www.kunstgaragefranx.nl

Ook bij het naastgelegen kunstcafé Kiki at Franx vinden er leuke activiteiten plaats, zoals een kerstpubquiz, Kaarsjesavond en Kiki’s Oudjaar. Kijk op www.kikiatfranx.nl

Foto’s expositie Makersmomenten: Catherine Terpstra

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-