Foto 100 gebarenHospice Zoetermeer ontving van Monuta een gift van € 600,-, zodat de gewenste rolhordeur tussen woonkamer en terras gerealiseerd kon worden. Dit initiatief is één van de '100 gebaren' van Monuta, ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan.

Opgericht in 1923, is de organisatie vanaf het begin maatschappelijk betrokken geweest. Daarom konden medewerkers plannen indienen voor steun aan mensen en duurzame initiatieven om dit jubileum te vieren.

Remi Korfage, uitvaartverzorger, licht toe: “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken. Anderen helpen doen we natuurlijk dagelijks. Maar ook voor ons als medewerker is het mooi dat wij in het kader van ons jubileum zo’n lokaal gebaar kunnen doen en zo samen een bijdrage leveren.”

Hospice Zoetermeer geeft via vrijwilliger Nel van der Krogt aan hartstikke blij te zijn met de steun. “Wij waren blij verrast toen ik benaderd werd door Monuta. Afgelopen zomer hebben wij veel overlast gehad van insecten in onze tuinkamer. Als het warm weer is, is het natuurlijk fijn als een familie, die hier dan samen is, naar buiten kan. Open tuindeuren zijn dan natuurlijk wel zo prettig en dat gaf dus overlast afgelopen zomer. Met deze rolhordeur kunnen we onze cliënten een nog fijner gevoel geven.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-