OLYMPUS DIGITAL CAMERADinsdag 21 november mochten ruim 980 leerlingen van het Alfrink College hun stem uitbrengen tijdens de scholierenverkiezingen. Een dag eerder dan de landelijke verkiezingen konden de scholieren zo zelf op de partij van hun keuze stemmen.

Leerlingen konden kennis maken met de verschillende politieke partijen en gedurende de hele lesdag hun stem uitbrengen. De sfeer zat er goed in. Leerlingen vulde enthousiast een StemWijzer in en het gesprek over de politiek leefde in de school.

De uitslag van de verkiezingen was verrassend. Hoewel de geluiden bij het stemhokje veelal PVV, Forum voor Democratie en Plan voor Nederland waren, bleken de leerlingen heel divers gestemd te hebben. 24 van de 26 politieke partijen hebben allemaal een stem gekregen. Uiteindelijk zijn de meeste stemmen naar de PVV gegaan, gevolgd door DENK. Ook de VVD en PvdA/GroenLinks waren populaire partijen onder de jongeren. Dit beeld komt grotendeels overeen met de landelijke uitslag van de scholierenverkiezingen. Deze verkiezingen zijn een initiatief van ProDemos om de stem van jongeren te laten horen. Ruim 150.000 scholieren hebben in heel Nederland meegedaan.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-