De politie stapt uit de WhatsApp-groepen van buurtpreventie. De politie richt de aandacht op Burgernet en op X (voorheen Twitter), waardoor er geen berichten meer vanuit politie in de wijk WhatsApp-groepen worden geplaatst.

whatsappNaar aanleiding van het besluit van de politie om geen berichten meer te plaatsen in de WhatsAppgroepen, heeft burgemeester Bezuijen contact gehad met het sectorhoofd van politie. Bezuijen wil onderzoeken of het mogelijk is de om de samenwerking met politie en het netwerk van Whatsappgroepen in stand te houden. Vanuit de gemeente wordt het netwerk van WhatsAppgroepen ook gebruikt om informatie te verstrekken over en inwoners te betrekken bij de veiligheid in de stad.

In Zoetermeer zijn naast de Whatsappgroepen ook acht Wijk en Agent Samen-buurtpreventie teams (WAS-teams), die samen met de politie de veiligheid in de buurt vergroten. Deze teams blijven wel bestaan, maar de politie zal de WhatsAppgroepen die aangesloten waren bij project Heterdaadkracht niet langer voorzien van informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-