DSC 9836logoDeze week hebben ZFM Zoetermeer, ondersteund door inZet, Piëzo en Zoetermeer Actief, tijdens de actie Sintvoorieder1 cadeaus ingezameld voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede. Vrijdag 24 november werd de eindstand bekendgemaakt, 10.438 cadeaus. Daarmee is de actie een doorslaand succes.

De van oorsprong Haagse stichting Sintvoorieder1 is 14 jaar geleden gestart om voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze een cadeau krijgen van Sinterklaas op 5 december een cadeaupakket te verzorgen. Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en werken hiervoor samen met verschillende maatschappelijke organisaties. Deze organisaties weten welke kinderen tot de doelgroep behoren en zij zorgen ervoor dat de pakketten bij de juiste kinderen terechtkomen. Een aantal van deze organisaties zijn o.a. de Voedselbanken, School Maatschappelijke Werk, Vluchtelingenwerk, Leger des Heils, Veilig Thuis, Reclassering Nederland en STEK.

Vanuit CKC & Partners aan de Leidsewallen was de actie deze week live te volgen via ZFM Zoetermeer. Naast de vele Zoetermeerders die cadeaus kwamen doneren kwamen er ook diverse gasten langs, van de Zoetermeerse burgemeester en wethouders, verschillende Zoetermeerse organisaties én artiesten tot uiteraard Sinterklaas en zijn pieten.

Vrijdag kwam een half uur voor het einde van de actie in Zoetermeer het tienduizendste cadeau binnen en uiteindelijk werd de eindstand van 10.438 cadeaus bereikt. Tegelijkertijd werd er ook in andere gemeenten de regio’s Haaglanden en Hollands Midden cadeaus voor Sintervoorieder1 ingezameld en tijdens een live-uitzending van Omroep West in de Centrale Bibliotheek in Den Haag werd vrijdagavond een eindstand bekend gemaakt van 88.283 cadeaus.

Alle activiteiten met Sinterklaas vind je ook terug op de Sinterklaasagenda van Zoetermeer Actief: Sinterklaas-agenda

Kijk ook naar de miniserie 'Sint wil taart': https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/25863-sint-wil-taart-serie

-advertenties-

-goede doel-