collage 2016 4Het vierde kwartaal van 2016 begon met Vijverpop en Veteranen  en met een steeds grotere discussie over de komst van een HOM. Dit is het Zoetermeer Actief jaaroverzicht 2016 deel vier van vier.

De links in dit jaaroverzicht verwijzen naar het artikel, waar vaak extra foto's, informatie en filmpjes te zien zijn.

 

Oktober

 MG 1153Een flinke line-up van Zoetermeers muziektalent, dat was het doel van de organisatoren van de eerste 'Vijverpop' in Winkelcentrum Vijverhoek in Driemanspolder. Onder andere Pagaja, tributeband Legacy of Santana en Juicy traden op en zorgden voor een muzikale en kleurrijke dag.

 

Klik hier voor de video

 

 

Het hartverscheurende verhaal van een vader: “Wij gaan door tot we niet meer kunnen”

Hun wereld ‘ging helemaal op zwart’ toen ze drie jaar geleden te horen kregen dat zoon Joey (11) de ziekte van Duchenne had. “We zitten nog steeds in een emotionele achtbaan”, zegt Patrick Mens, brandweerman in Zoetermeer. Het gezin bestaat verder uit Jill (12), moeder Patricia en een hond.

20161014 91583

Vader Patrick zet zich in voor kinderen met de ziekte van Duchenne en komt in deze strijd veel obstakels tegen. Maar van opgeven wil hij niet weten. Lees het hele verhaal.

 

20161024 92552In oktober ontvingen 22 veteranen, militairen die zich hebben ingezet voor een vredesmissie, het Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen. Burgemeester Aptroot reikte de insignes uit en liet weten zeer trots te zijn op deze mensen, die onder moeilijke omstandigheden belangrijk werk doen.

Burgemeester Aptroot: “Eigenlijk kan ik nu aan ieder van u de Nobelprijs van de Vrede uitreiken, als dank voor het gevaarlijke en belangrijke werk op een missie.” De Vredesmissies van de VN worden vaak ver van huis, in een zonnig klimaat, uitgevoerd, maar het is verre van vakantie, aldus de burgemeester. “De militairen hebben niet zelden te maken met zeer gevaarlijke omstandigheden, zoals aanslagen, beschietingen of burgeroorlog waarin je nauwelijks kan bepalen tot welke groep iemand behoort. Maar deze mensen boden hoop en steun aan de bevolking ter plaatse, wat zeer gewaardeerd werd!”

 

Ontruiming pand na stankoverlast Louis Braillelaan Uitreiking fotowedstrijd Zoetermeer alles meer

 

De Halloweenparade was ook dit jaar griezelen met monsters en vampieren. Nieuw in editie 2016 was de lasershow waarmee het evenement werd afgesloten.

 

 

November

Palenstein zal er de komende jaren telkens anders uit komen te zien. En het begin is gemaakt met de sloop van de flat 'Florens van Brederode'. Hierna zullen andere flats volgen. In het derde kwartaal 2017 zal de start zijn van de verkoop van de nieuw te bouwen woningen op de plek waar eens de 'Florensflat' stond. Naast koopwoningen komen er ook huurwoningen in het nieuwe Palenstein.

 

DSC 5024

DSC 5028

 

Premier Mark Rutte komt naar Zoetermeer om het gesprek aan te gaan met de bewoners van onze stad. In gesprek met een ondernemer

moest hij burgemeester Aptroot er bij roepen om duidelijkheid te krijgen.

 

lees ook: Premier krijgt Geusz bier

 

De winkeliers van de Dorpsstraat hoorde dat een jongen van 14 jaar het slachtoffer was geworden van een overval. De jongen was hiervan behoorlijk ontdaan. De ondernemers wilde hem een hart onder de riem steken en verzamelden een pakket aan presentjes voor hem.

 

 
 Slachtoffer zinloos geweld krijgt cadeau's van winkeliers Dorpsstraat

 

 

December

Samen met verschillende Zoetermeerse partijen, zoals Greg&Baud productions, de gemeente, Redline en Wolters producties maakt Zoetermeer Actief een echte Zoetermeerse Sintfilm. Vele professionals en vrijwilligers gaven hun tijd om deze film voor de kinderen te realiseren.

     
 ZoekPiet zoekt Sinthuis deel 1  Deel 2 bij Iedereen een maaltijd  Deel 3 met de intocht

 

Holland Outlet Mall Zoetermeer Credits ProvastDe mogelijke komst van de Holland Outlet Mall (kortweg: HOM) zorgt voor enorm veel discussie. De politiek moet zich een mening vormen, de burgers hebben die vaak al en veel winkeliers zien de komst van de prijsstunter als bedreiging. Steeds duidelijker wordt dat de meningen over de komst van de HOM erg verdeeld zijn en dat ook partijen uit de regio zich gaan mengen in de discussie.

De stand van zaken nu is dat het College van Burgemeester en Wethouders voor de komst van meer winkels zijn. De raad beraadt zich nog. Maar wat is nou die HOM en wat zijn de meningen van alle partijen? En waar komt die dan en hoe gaat het er mogelijk uit zien? Lees ons overzicht 'Het HOMT in Zoetermeer' of ons overzicht van alle voors- en tegens.

In 2012 heeft Zoetermeer een poging gedaan om een Factory Outlet Centre binnen te halen. uiteindelijk was het de provincie die hier een grote streep door zette.

Een fragment uit 2012: "Provinciale Staten van Zuid-Holland verwierp op woensdag 12 december het voorstel om het FOC Bleizo mogelijk te maken. Daarmee lijkt een voorlopig einde te komen aan de realisatie van 20.000 vierkante meter nieuwe winkelruimte tussen Bleiswijk en Zoetermeer, buiten de bestaande winkelgebieden. Een meerderheid in de Provinciale Staten had er geen vertrouwen in dat er voldoende waarborgen zouden zijn voor een zogeheten hoogwaardig segment, zodat het FOC zich kon en moest onderscheiden van de bestaande detailhandel in Zoetermeer

 

 

Aftellen

De jaarwisseling komt eraan en de gemeente Zoetermeer heeft grootse plannen! Dit jaar organiseert de gemeente voor het eerst een vuurwerkshow op de Markt in samenwerking met de ondernemers van The Old Pal, Clooney, Pavarotti, Grand Café Vrienden, Café Spetters en 1892 Eten en Drinken.

Hoe ziet het feest er uit?

Op zaterdag 31 december start het avondprogramma om 21.00 uur met een DJ op de Markt. Alle bezoekers tellen samen af tot het nieuwe jaar begint. De vuurwerkshow begint om middernacht vanaf het Dobbe-eiland. Het feest duurt tot 1 januari 2017, 01.00 uur. De betrokken horecazaken, met uitzondering van 1892 Eten en Drinken, zijn dit jaar ook tijdens Oud & Nieuw geopend voor het publiek.

 

 

Bekijk hier de eerste afleveringen van het jaaroverzicht: Eerste Kwartaal, Tweede kwartaal, Derde Kwartaal

Bekijk ook eens onze jaaroverzichten van voorgaande jaren:

kwartaal1

 

2013
2014

2015

 

 

Jouw Stad, Jouw Nieuws

Social Media

Zoetermeer Actief is meer dan alleen een nieuwssite. U vindt ons ook op:

* Facebook Zoetermeer actief

* Twitter

* Facebook Trendy Zoetermeer

* LinkedIn

* You tube

* Facebook Evenementen Zoetermeer

Elke dag een overzicht
van het nieuws van de
dag ontvangen? Wordt lid
van onze nieuwsbrief

De redactie van Zoetermeer Actief dankt al haar medewerkers, samenwerkingspartners, sponsors & adverteerders en alle overige betrokkenen voor het in beeld brengen van het nieuws uit Zoetermeer dit jaar!

Tekst: Marinda Vis en Mark Neijssel
Ondersteuning: Tatum de Hulster
Fotocollage: André Bijkerk

-advertenties-

-goede doel-