winkelruimte te huurOp de lezersvraag "Hoe zie jij de leegstand van winkels in Zoetermeer", kwamen verschillende reacties. De aanleiding voor onze vraag was het bericht dat Zoetermeer op de derde plaats staat van de lijst van steden met de minste leegstand. Alleen Delft en Utrecht zouden het beter doen. Het is echter onduidelijk of het hier gaat om alle winkels in een gemeente of alleen in het Stadscentrum.

Via onze Facebook Zoetermeer Actief willen wij graag de mening van onze stadsgenoten weten. Op 20 augustus vroegen wij hoe jullie de leegstand van winkels in Zoetermeer zien. Opvallend was dat er meteen een reactie kwam over de plannen voor de komst van de Holland Outlet Mall (HOM). Yuri voorziet dat bij de komst van de HOM, wij terugvallen op de ranglijst en Martin verwacht dan dat we van plaats 3 naar 300 zakken. Vera hoopt dat de HOM tegengehouden kan worden.

Veel reacties waren er ook over de leegstand in de Dorpsstraat en de winkelcentra in de wijk. Velen van jullie vinden dat er teveel leeg staat en dat dit een slechte uitstraling geeft. Els merkt op: "Ik vind vooral waar V&D heeft gezeten verschrikkelijk die leegte". Dorien begrijpt de cijfers niet. Zij ziet de hele Warande leeg staan.


Kritische geluiden over het onderzoek kwamen van Marco, hij vraagt zich af of er naar het aantal winkels is gekeken of naar de leegstaande vierkante meters. Marco schrijft: Door onduidelijkheid hierover zegt zo 'n onderzoek mij niets". Lieke vindt de leegstand verschrikkelijk.

Het is duidelijk dat de Zoetermeerder wel mee wil denken, want er kwamen verschillende tips binnen. Zo schreef Jan dat gratis parkeren gaat helpen om mensen langer in het Stadshart te houden. Anderen zijn van mening dat de huren van de panden omlaag moet. 

Licia was kort maar krachtig: 'Goed gedaan!'







-advertenties-

-goede doel-