DoperwtenmuntsoepSpeciaal voor Zoetermeer Actief heeft Smugglers’ Kitchen deze zomervakantie weer een aantal lekkere recepten voor je. Het zijn allemaal makkelijke maaltijden die stapsgewijs zijn uitgelegd. Vandaag een heerlijke Doperwten/Muntsoep.

Ik verzin al die recepten natuurlijk ook niet zelf. Wat ik wél zelf doe is vaak etentjes organiseren. De deal is simpel. Ik kook lekker voor onze gasten en over een paar weken koken zij lekker voor ons. Hartstikke gezellig en lekker bovendien.
En dat is een prima methode om aan lekkere recepten te komen. Juist ook omdat je bij een ander gerechten krijgt voorgeschoteld die je zelf niet zou verzinnen. En vaak zijn ze zelfs zó lekker dat ik het op een later moment thuis ook ga proberen. En dit is er zo één. Een heerlijke frisse soep met doperwtjes en munt. Reuze makkelijk om te maken en echt weer eens wat anders.

 

450 gram doperwten (diepvries), 1 grote ui, 750 ml kippenbouillon (neem een groentebouillon als je de soep helemaal vegetarisch wilt!), 1 teen knoflook, 5 takjes munt, Voor de niet vegetariërs is het erg lekker om er pancetta in te doen ( gewoon ontbijtspek mag ook, "doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" zei mijn vader altijd), peper en zout.

Doperwtenmuntsoep ingredienten

Stap 1: Maak in een steelpannetje de 750 ml bouillon, zet even apart.
Stap 2: Fruit de fijngesneden ui. Snipperen hoeft niet, we gaan toch pureren. Ik zeg het nog maar een keer. Een ui fruiten vergt geduld. Dus niet bakken op hoog vuur. Op laag vuur en een weinig boter rustig laten sudderen. Eerst verliest de ui zijn vocht en dat duurt best wel een minuut of tien. Daarna wordt het bruin en krijg je de smaak. Doe hier vast wat zwarte peper door. De laatste 3 minuten mag ook de fijngesneden knoflook erbij.
Stap 3: Nu mogen de munt en de doperwtjes erbij. na twee minuten ook de 750 ml bouillon. Laat dit 10 minuten koken op laag vuur.
Stap 4: Neem de pan van het vuur en pureer de soep een minuut of vijf.
Stap 5: Maak het bord op met de soep, een beetje room (lijnen doen we niet aan!) en voor de niet vegetariërs de uitgebakken en verkruimelde spek. Snipper er nog wat munt over en voilá! Haute cuisine!

Soepstengels voorbereiden  Soepstengels 


NB Maak er lekker soepstengels bij! Plakjes bladerdeeg in vijf reepjes snijden. Insmeren met olijfolie, Oregano, peterselie en paprikapoeder erop. Tot slot wat zeezout en een vleugje peper. Draai ze in een krul (zie foto). 12 minuten op 200 graden in de oven. Kijk nou eens, een zelfgemaakte soepstengel!

Marco Vroedsteijn

www.smuggler.nlLOGO CONTOUREN WIT  | facebook
Vragen? Mailen mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Je vindt alle recepten van Smugglers' Kitchen hier gemakkelijk weer terug: https://www.zoetermeeractief.nl/recepten

-advertenties-

-goede doel-