tweet Bezuijen maatregelenBurgemeester en het Openbaar Ministerie kondigen een aantal forse maatregelen aan na het schietincident en de daarna volgende incidenten in Buytenwegh van afgelopen week. Voor delen van drie wijken zal een samenscholingsverbod komen, cameratoezicht en meer.

Burgemeester Michel Bezuijen heeft overleg gehad met de politie en het Openbaar Miniserie naar aanleiding van het schietincident van zondag 15 mei. Na dit incident waarbij een jonge man gewond raakte volgden nog twee incidenten. Zo werd maandag vuurwerk tot ontploffing gebracht bij een huis. Vrijdagochtend werd een kogelgat aangetroffen in een woning. Het gaat hierbij om de buurt rond de Paganinirode en Obrechtrode in Buytenwegh. Het 17-jarige slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en er werden in de loop van zondag meerdere verdachten aangehouden. Vijf van hen zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun voorarrest met 14 dagen heeft verlengd. Een zesde verdachte werd dinsdag door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld, hij blijft wel verdachte.

Maatregelen

De burgemeester heeft aangekondigd dat er voor delen van de wijken Buytenwegh, Driemanspolder en Meerzicht een samenscholingsverbod zal gaan gelden. Ook zal er meer cameratoezicht gaan komen. Het is nog onbekend in welke straten dit samenscholingsverbod ingesteld zal worden. Ook wordt voor een aantal jongeren een persoonsgebonden aanpak opgestart, om ze strak in de gaten te kunnen houden en begeleiden.

Volgens de burgemeester lijkt de schietpartij het resultaat van ruzie tussen groepen jongeren. 

Lees ook: zwaargewonde-bij-schietincident-in-speeltuin

-advertenties-

-goede doel-