Buytenwegh

 • Gift Buurtvereniging Buytenrode aan HagaZiekenhuis

  Cheque stichting BuytenrodeHagaZiekenhuis Zoetermeer heeft maandag 20 november een prachtige gift ontvangen van Buurtvereniging Buytenrode. De cheque van 1000 euro is overhandigd door voorzitter Leo Kiehl en penningmeester Wim Wenning.

 • Sinterklaas bezoekt Winkelcentrum Buytenwegh

  20221203 35592Sinterklaas bezoekt Winkelcentrum Buytenwegh op zaterdag 25 november. Zoals vanouds maakt Sinterklaas er weer een gezellig feest van, met pepernoten, muziek en volop gelegenheid om op de foto te gaan met Sint of de pieten. Sint reikt op deze middag ook de prijzen van de kleurwedstrijd uit.

 • Foto van de week

  Rianne_VeeningaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Halloween speurtocht en pompoenen in Buytenwegh

  20231028 41833Het hele weekend kon je overal volop griezelen en enge Halloween figuren tegenkomen. In Winkelcentrum Buytenwegh was er een speciale Halloween speurtocht voor kinderen, waar het wel spannend, maar nooit echt eng werd.

 • Samenwerken aan duurzame muurschildering

  Samenwerken aan een muurschildering over duurzaamheid 2 foto Stichting PiëzoTijdens de herfstvakantie was kunstenaar Manuel Alaniz uit Nicaragua te gast bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh. Samen met deelnemers, buurtbewoners en andere geïnteresseerden hebben zij gewerkt aan een grote muurschildering.

 • De Social Sofa’s van Buytenwegh

  Sofa Rossinirode Muzieklaan A AangepastHeb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Halloween speurtocht voor de kinderen van Buytenwegh

  20221029 35011Zaterdag 28 oktober is er in Winkelcentrum Buytenwegh een spannende Halloween activiteit voor kinderen. Van 13.00 tot 16.00 uur kun je komen griezelen en genieten van wat lekkers op het Kentgensplein. Er worden deze dag ook weer pompoenen verkocht op het plein.

 • Straat in beeld: César Franckrode

  straatnaamVraagt u zich ook wel eens waar de naam van de straat waar u woont vandaan komt? Wij hebben het voor u uitgezocht, deze week belichten we de César Franckrode in de wijk Buytenwegh.

 • Gebouw van de maand: De Leeuwenhof

  Afb 11 leeuwenhofZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Op het historische boerenerf aan de Zegwaartseweg 96 stond vroeger een tuincentrum, nu is er de Leeuwenhof.

 • Kunstenaar Alaniz gast bij Ambachtenwerkplaats

  Kunstenaar Manuel AlanizIn de herfstvakantie is kunstenaar Manuel Alaniz uit Nicaragua te gast bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats. Zowel kinderen als volwassenen zijn uitgenodigd om samen met hem te werken aan diverse kunstwerken.

 • Expositie Upcycling in Metrum Buytenwegh

  20231011 41620De expositie Upcycling in het Metrum Buytenwegh werd woensdag 11 oktober feestelijk geopend. Het Metrum is een kleine openbare expositieruimte waarin wisselende exposities te zien zijn. De voorwerpen voor deze expositie zijn gemaakt door vrijwilligers van de Piëzo Ambachtenwerkplaats.

 • Straat in beeld: Louis Armstrongrode

  louis armstrongrodeU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.
  Deze week: de Louis Armstrongrode in Buytenwegh.

 • Foto van de week

  John_vermandel_achter_SnowWorldFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Buurt koestert groen langs de Muzieklaan

  adoptiegroenEen groepje buurtbewoners van de Muzieklaan in Buytenwegh ontfermt zich al jaren over een stukje groen in de straat. Het kleine groene paradijsje wordt gekoesterd door de buurtbewoners, die het onderhouden, schoffelen en plantjes vervangen waar nodig.

 • Feestweek voor jarige IKC Klimboom

  20230926 41110IKC Klimboom in Buytenwegh bestaat deze maand alweer 5 jaar. Het eerste lustrum van de school wordt gevierd met alle leerlingen in een heuse feestweek. Dinsdagochtend stond de Earthquake Brassband klaar bij de school om de leerlingen met veel tamtam welkom te heten.

 • Foto van de week

  sep23 Jan_Paul_van_der_Tang_buytenparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  sep23 p_nicolaas_buytenparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gebouw van de maand: Dijkwoningen in Buytenwegh

  Coornherthove of J.C Bloemhove Opname 1977 W. Klein coleectie beeldbank Zoetermeer HGOSZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. De levensloopbestendige Dijkwoningen in Buytenwegh passen in een zoektocht naar een meer menselijke leefomgeving.

 • Auto op kant door eenzijdig ongeval

  politie auto sirene 1Bij een eenzijdig ongeval op de Amerikaweg is maandavond een auto op zijn kant in de bosjes beland. Het ongeval gebeurde vlak bij station Voorweg. De bestuurster van de personenauto belandde in de bosjes na al verkeerslichten te hebben geraakt.

 • Weekend Foto

  p_nicolaas_spiegeling_EuropawegFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-goede doel-