September 22

 • Zin in 't alledaagse: Alledaagse voldoening

  ikigaiOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Alledaagse voldoening.

 • Zin in 't alledaagse: Aangaan

  hart schelpjesOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Aangaan.

 • JIP Tip: HPV, wat is dat eigenlijk?

  9. HPV wat is dat eigenlijkHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: HPV, wat is dat eigenlijk?

 • Griezelen op de Halloweenkermis

  KermisDé Halloweenkermis van Zoetermeer komt er weer aan: de najaarskermis vindt dit jaar plaats van zaterdag 22 oktober tot en met zondag 30 oktober op het evenemententerrein aan de Van der Hagenstraat, ook bekend als het parkeerterrein van het SilverDome.

 • Thema-avond: ‘De Overgang' tijdens menopauzedag

  Lange Land ziekenhuis copyHet LangeLand Ziekenhuis organiseert op 18 oktober van 19:15 tot 21:15 uur, samen met het Paramedisch Centrum Impact, een thema-avond over de overgang. Tijdens deze avond wordt er door gynaecoloog Iris van der Meer en overgangsconsulent Sandra van der Wielen uitleg gegeven over de overgang.

 • Weekend Foto

  waug22 nicolaas_Noordhovense_plasFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Wethouder Ronald Weerwag stelt zichzelf voor

  20220603 32087Sinds begin juni hebben we een nieuw college in Zoetermeer, met 6 wethouders. Maar wie zijn deze wethouders? Welke portefeuilles en ambities hebben ze? Vandaag vertelt wethouder Ronald Weerwag over zijn aandachtspunten en plannen voor de komende vier jaar.

 • Lieveheersbeestjes helpen niet tegen luizen

  lieveheersbeestjeIn de strijd tegen luizen bij bomen heeft de gemeente een proef gedaan met lieveheersbeestjes, de natuurlijke vijanden van de luizen. De proef is in het luizenseizoen (mei tot september) uitgevoerd bij leilinden in de Dorpsstraat, maar de lieveheersbeestjes bleken niet veel te helpen tegen de overlast.

 • 100-jarige mevrouw Meijer-Van der Gaast

  100 jarige mw Meijer Foto Patricia Munster 004Locoburgemeester Jan Iedema bracht vrijdag 30 september een bezoek aan de 100-jarige mevrouw Meijer-Van der Gaast, wonend in de wijk Noordhove. Hij feliciteerde haar namens de gemeente met de bijzondere verjaardag en overhandigde een mooi boeket.

 • Investeren ondanks crisis

  wethouder IedemaJaarlijks stelt de gemeente de begroting op. Ondanks veel onzekerheid door de crisis, de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie, de tekorten aan personeel en bouwmaterialen en de onzekerheid over de toekomstige inkomsten vanuit het rijk, wil Zoetermeer toch blijven investeren in de stad.

 • Jongeren niet tevreden over nachtleven

  feestHoe staat het met het nachtleven in Zoetermeer? Zoetermeer Actief dook in de nacht en praatte met jongeren, de politiek en ondernemers. Wat vinden jongeren van het Zoetermeerse nachtleven? Er zijn behoorlijk wat jongeren in Zoetermeer die niet tevreden zijn over het nachtleven van de stad.

 • Shortlist MAX Vleermuizen

  shortlist gouden vleermuisEnkele weken geleden publiceerde de jury de longlists voor de prijzen van de 14e editie van het Nederlands Thrillerfestival, nu zijn ook de shortlists bekend gemaakt. Wie vervolgens de MAX Gouden, Zilveren of Bronzen Vleermuis 2022 zal winnen wordt duidelijk op het festival op zondag 30 oktober.

 • Thuismonitoring COPD-patiënten

  Zoetermeer, 28 september 2022Monique Meijer; longverpleegkundige in het Langeland ZiekenhuisZoetermeer heeft steeds meer mogelijkheden om de gezondheid van COPD-patiënten ‘op afstand’ in de gaten te houden. Door middel van de thuismonitoringstool SanaCoach hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis, krijgen ze meer regie én meer inzicht in hun eigen gezondheid.

 • 100-jarige mw Van den Bos-Hertog

  100 jarige mw Van den Bos Foto Patricia Munster 003Burgemeester Bezuijen heeft donderdagmorgen een bezoek gebracht aan de 100-jarige dame, mw Van den Bos-Hertog, wonende in de wijk De Leyens. De burgemeester feliciteerde haar hartelijk met haar bijzondere verjaardag en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Country en soul bij JJ Music House

  Sneaky G Dit weekend zit je goed bij JJ Music House met lekkere Country en soul muziek. Zaterdagavond 1 oktober speelt soulband Sneaky G en zondagavond zal Leaving for Nashville optreden met pure country with a honky tonk twist.

 • Zoetermeer pakt uit met Sweetlake City Show

  2 unlimited‘The Sweetlake City Show’ is onderdeel van de viering van Zoetermeer 60 jaar New Town. Vrijdag 7 oktober wordt dit feest gevierd op de Markt in het Zoetermeerse Stadshart. De stad pakt uit met een speciaal kinderprogramma -met Sesamstraatshow- én een optreden van 2 Unlimited in het avondprogramma.

 • Open Zoetermeers Kampioenschap petanque

  DSC 0045Het Luiten Food toernooi, ofwel het Open Zoetermeers Kampioenschap petanque, trok de subtop aan van petanque Nederland, maar ook twee teams uit België. Het toernooi werd op zondag 25 september gehouden bij JBC Zoetermeer.

 • Herdenkingsboom komt in Park Palenstein

  pa Park Palenstein3De Herdenkingsboom voor Zoetermeerders die zijn getroffen door corona zal geplant worden in Park Palenstein. Een tweede, grotere, boom wordt door het college geadopteerd in het GeuzeGroen, in de Nieuwe Driemanspolder.

 • Expositie Mixed media van Mascha Zuijdwijk

  Foto MarschaMascha Zuijdwijk exposeert met mixed media tot 1 januari 2023 in de vitrine in de toegangshal op de begane grond van het woonzorgcentrum Vivaldi. De expositie bevat werken waarbij verschillende materialen zijn gebruikt.

 • Coffeeshop Casa blijft in Boerderij

  mz deboerderij3Uit de evaluatie van de proefperiode van Coffeeshop Casa blijkt dat er geen problemen zijn en dat de coffeeshop op de huidige locatie in De Boerderij kan blijven. Tijdens de proefperiode is gekeken of de coffeeshop de jonge bezoekers van GymWorld zou aantrekken en beïnvloeden, maar daar is geen sprake van.

-advertenties-

-goede doel-