amputatievoetbal
Naast de al bestaande vormen van voetbal bij sv DSO, zoals Framevoetbal, Blindenvoetbal en G-voetbal is de club een project gestart met Amputatievoetbal. Afgelopen zondag speelde het Nederlands Amputatievoetbalteam tegen ‘Oud (de jaren '90) sv DSO 1’.

Sportondersteuner René van Oeffel: “Ons motto is: voetbal is voor iedereen! We zoeken dus steeds naar nieuwe mogelijkheden om ook echt iedereen de kans te geven om te voetballen.”

Met deze wedstrijd werd meteen de officiële aftrap gegeven om als vierde plek in Nederland (naast PSV Eindhoven, Only Friends Amsterdam en VV Vleuten) in Zoetermeer voor de regio ook amputatievoetbal aan te gaan bieden.

Dat de mannen van DSO de wedstrijd met 5-3 wonnen kon de pret na afloop niet drukken. Na een geweldige gezamenlijke warming-up (geleid door Hanan Rashid - trainer sportonderteuner.nl met een verstandelijke beperking), sloten de mannen en 1 vrouw (Brandy van het G-voetbal) de voormiddag ook nog gezamenlijk af met de derde helft. Het sociale aspect en bevorderen van sociale cohesie is en blijft een doel op zich.

Mocht je iemand zijn of kennen die deze mooie voetbalvorm ook eens uit wil proberen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Whatsapp 0647853183. (Tevens voor andere vormen van passend voetbal)

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-