20231105 41901De tweede Ronde van de Driemanspolder, die afgelopen zondag 5 november gehouden werd, bracht ondanks de regen het dubbele aantal lopers op de been. Maandenlang voerde de organisatie actie voor de loop, maar ook zeker voor het goede doel: Het Maja Anjohuis, Kankerpatiënten Inloophuis Zoetermeer.

Zondagochtend verzamelden ruim 200 hardlopers en wandelaars zich om hun afstand te gaan lopen: 3 en 8 km wandelen, 6, 12 of 18 km hardlopen. Voor de jongste deelnemers was er een speciaal parcours van 1 of 2 km. Wethouder Willeke Mertens zorgde voor het startschot met een grote toeter en de Hardlooppolitie van All in One controleerde of de lopers niet over de snelheidslimiet gingen. Op de achtergrond zorgden maar liefst 23 vrijwilligers dat alles soepel verliep en iedereen lekker kon sporten.

Wethouder Ronald Weerwag, sport, reikte de prijzen uit aan de winnaars. Voor elke deelnemer was er een gegraveerde houten medaille en de podiumplaatsen kregen een mooie plant en een lekkere cake.

Alle tijden komen op de site https://rondevandedriemanspolder.nl/

 20231105 41945  20231105 42009

Goed nieuws voor Maja Anjohuis

Tijdens de Ronde was er ook goed nieuws voor het Maja Anjohuis: het streefbedrag voor de actie was gehaald. Het Nationaal Fonds tegen Kanker verdubbelt eenmalig, tot een bedrag van €10.000 de opbrengst van deze actie. Met de laatste inschrijvingen en donaties kwam het totaal bedrag nét boven de €10.000 uit, wat dus nog verdubbeld gaat worden. Oprichtster Maja Neijssel: “Wat een bedrag! Dit hadden we echt niet verwacht. Wel gehoopt natuurlijk, maar dat nu zoveel geld is opgehaald is echt hartverwarmend!”
Naast de loop waren er ook nog opbrengsten uit de eerder georganiseerde veiling, verkopen op kleine markten en giften van mensen die de stichting willen steunen. Het Maja Anjohuis is deze zomer opgericht en biedt steun aan (ex)kankerpatiënten met inloopochtenden en activiteiten.
Maja Neijssel: “We hebben heel veel plannen! Workshops voor de lotgenoten, activiteiten en we willen zeker nog iets voor kinderen gaan doen. Maar eerst gaan we hier even van bijkomen en rustig plannen met het bestuur hoe we dit goed kunnen gaan besteden.”

Foto's: Rita Soutendijk en Rianne Veeninga, meer foto's op: https://photos.app.goo.gl/JuwLQ33auQ3UyuBFA

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-