rolstoelhockey2

Wethouder Weerwag (midden) opent het toernooi


rolstoelhockey1Het Nederlandse team is op de tweede plaats geëindigd bij het internationaal rolstoelhockeytoernooi dat dit weekend in Sporthal de Veur werd georganiseerd. Het toernooi voor nationale teams wordt gezien als een onofficieel EK.


Het toernooi, International Parafloorball Tournament Zoetermeer 2023, ging tussen 5 landen die elk hun nationale team hadden afgevaardigd: Nederland, Zweden, Tsjechië, Zwitserland en België.
Het toernooi duurde drie dagen en werd geopend door wethouder Sport Ronald Weerwag die in een rolstoel de eerste bal wegsloeg. Na drie dagen spannende wedstrijden kon de einduitslag worden vastgesteld, Zweden behaalde de eerste plaats, gevolgd door het Nationale team van Nederland. De derde plaats was voor de rolstoelhockeyers van Tsjechië.

Uitleg van de sport

Rolstoelhockey is internationaal beter bekend als Parafloorball. Een sport voor minder valide sporters die op topniveau kunnen sporten. Het veld heeft een afmeting van 40x20 meter, om het veld staat een boarding van 60 cm hoog en de doeltjes lijken op ijshockey goals en staan in het veld. Sportattributen zijn, naast een sportrolstoel, een kunstof floorball stick en een plastic gatenbal. Men speelt met 5 veldspelers en 1 keeper. De laatste gekleed in speciaal foampak en helm. De wedstrijdduur is 3x 20 min.

Foto's: Rianne Veeninga, meer foto's op: https://photos.app.goo.gl/rqvXQPjiUPLpmn9UA

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-