In een zinderend slot van het reguliere seizoen van de Eredivisie tafeltennis waren er zondag 19 november indrukwekkende en spannende wedstrijden te zien tijdens de Zoetermeerse Super Sunday.

Zowel het eerste als het tweede team van Taverzo stond tegelijkertijd in de mooie zaal voor uitdagende confrontaties, waarbij het eerste team nipt verloor van concurrent Estillon Maashorst met 4-3 en het tweede team knap 3 punten behaalde tegen de nummer 4 van de eredivisie, Van Wijnen Smash'70.

Met opgeheven hoofd de play-offs in

Het eerste team van Taverzo gaat met opgeheven hoofd de play-offs in, ondanks de nipte nederlaag tegen Estillon Maashorst. Met een eerste plaats in de reguliere competitie staan ze in het weekend van 2 en 3 december klaar voor een spannende Play Offs strijd tegen de nummer 4 (Smash'70). De tafeltennisliefhebbers kunnen zich verheugen op een enerverende reeks wedstrijden waarin De Boer Taverzo strijdt voor een prestigieuze plek in de Eredivisiefinale.

Ook het tweede team van Taverzo heeft volop gestreden en Arjan Huiden (2) en Jonah Kahn (1) waren verantwoordelijk voor de punten tegen Van Wijnen Smash'70, uit Hattem. Met deze prestatie heeft het tweede team zich als 6e gekwalificeerd voor de cruciale strijd om behoud. Aankomend weekend zullen ze de degens kruisen met SKF uit Veenendaal, de nummer 7 in de competitie. Een uitdagende confrontatie waarbij Taverzo er alles aan zal doen om hun plek in de Eredivisie veilig te stellen. De thuiswedstrijd staat aanstaande zondag, 26 november om 14:00 in Zoetermeer op de agenda.

Stand Eredivisie onveranderd

Na het afsluiten van het reguliere seizoen is de stand in de Eredivisie onveranderd gebleven voor Taverzo. Met vastberadenheid en teamgeest kijken beide teams uit Zoetermeer uit naar de komende uitdagingen in de play-offs en de strijd om behoud. Tafeltennisfans worden uitgenodigd om de teams te ondersteunen en te genieten van hoogwaardig tafeltennis op het allerhoogste niveau.

Voorzitter Ruud van Graafeiland: "Het is jammer dat er maar weinig wedstrijden in de eredivisie zijn met de intensiteit en kwaliteit zoals we die zondag bij beide wedstrijden zagen. Natuurlijk was het nog mooier geweest als één van beide teams de winst had kunnen pakken. Maar uiteindelijk is de goede uitgangspositie van beide teams gebleven zoals die was en gaat het uiteindelijk om de allesbeslissende play offs van het linker en rechter rijtje.  Het spelen van twee eredivisie wedstrijden tegelijkertijd in de zaal is andermaal goed bevallen. Met alle belangrijke wedstrijden die er de komende periode aan zitten te komen is er al druk in overleg met FC Zoetermeer, om te kijken of bij één of meer gelegenheden gebruik kunnen maken van de mooie nieuwe spelersbus van FC Zoetermeer."

Foto's: Elsbeth Parmentier

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-