bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: De Sprinter eind januari 2023

 

Bridgeclub De Sprinter, https://22026.bridge.nl, 55 leden, speelt wekelijks op donderdagavond in eetcafé Meerzicht, Albrandswaard 1, Zoetermeer. Op donderdag 26 januari 2023 was het bijna volle bak, want er namen 52 leden (13 tafels) deel aan de onderlinge competitie. Dick Brethouwer & Louisa de Wit behaalden die avond in de A-lijn de hoogste score met 62,85%, gevolgd door Ank Roos & Maurits Storm met 57,64% en Iesje Willemars & Maarten van Asseldonk met 55,90%. Spel 7 was weer zo’n schitterend SA-spel waarop weer zeer uiteenlopende scores werden behaald. West speelde steeds scores bij uitkomst met harten 5: 1x 3SA-2, 2x 2SA-2; scores bij uitkomst met harten Aas: 1x 2SA C, 1x 2SA+2 en 1x 2SA+3.

Dus zelfs een uitkomst steeds in dezelfde kleur gaf hier al beduidende scoreverschillen!

 

               Spel 7 Zuid/Allen

Sprinter feb 23 copy

 

 Biedverloop bij Prof Jack

Zuid past met zijn zwakke hand, West heeft daarentegen een mooie hand voor 1SA, Noord zou bij voorkeur bij zijn openingskracht ook nog een zeskaart harten moeten hebben voor een bod van twee harten, maar in de praktijk kan bij deze hand best wel eens twee harten zijn geboden, ook al adviseert Jack een pas. Na de pas volgt Oost met twee klaveren volgens de Stayman conventie en dan maakt West er 3SA van. Na het alternatieve twee hartenbod zullen Oost of anders wel West meer voorzichtigheid in acht nemen en op 2SA uitkomen.

Spelverloop

Als Noord uitkomt met zijn hoge kaarten, zal hij met drie slagen wel eens tevreden moeten zijn, maar bij dit spel is de uitkomst met een lage harten natuurlijk veel beter, vooral als dummy Oost zijn Boer niet zet, kan Zuid met harten tien de slag pakken, vervolgens harten vrouw maken, en vervolgens, gelet op de Dummy, met schoppen terugkomen, waardoor Noord op zijn minst nog twee schoppen en drie harten kan maken. Dat zijn 7 slagen in totaal voor de verdediging, wat in de praktijk met dichte kaart door twee bridgeparen werd gerealiseerd. Dat waren Just Duurkoop & Piet Slootweg en Iesje Willemars & Maarten van Asseldonk die de prachtige prestatie leverden om 2SA twee down te spelen.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-