Tijdens de jaarwisseling naar 2023 zijn er in Zoetermeer een aantal incidenten geweest waar de hulpdiensten op af moesten gaan. Hiervan een kort overzicht.

Autobrand: Rond 20.45 kon de eigenaar van een personenauto alleen maar toekijken hoe zijn auto afbrandde aan het Belvédèrebos in Meerzicht. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Het voertuig is later die avond weggehaald.

gershwinrodeFiets in brand gestoken: Op het Croesinckplein zou om 22.30 een voertuig in brand staan. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dit een fiets die samen met afval in de brand was gestoken. De daders zijn niet gevonden. 

Brand op een Balkon: In de flat aan het Johanna van Cuilenburgstraat in Palenstein was er rond 23.30 brand op het balkon. De voorzijde van de flat werd afgezet met een lint en de brandweer had het vuur snel onder controle.

Brand Gershwinrode: Aan de Gershwinrode in Buytenwegh heeft de brandweer een brandje met matrassen geblust.

Burgemeester Bezuijen1Burgemeester roept op: Burgemeester Michel Bezuijen roept op om de jaarwisseling netjes te houden. Hij doet dit in een tweet.
'Vanavond zijn er weer heel veel hulpverleners actief. Allemaal voor onze veiligheid. Hou het netjes en laat iedereen weer veilig thuiskomen. Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling toe.'

Afvalbrand in Buytenwegh: Om 02.15 uur stond er afval in brand bij de afvalcontainers aan de Strawinskirode. Een geparkeerde auto die naast de brand stond, kon gered worden. Het vuur heeft veel schade aangericht aan de ondergrondse afvalcontainers.

Schuurbrand Natuursteenlaan: De brandweer moest uitrukken voor een brand in een schuurtje aan de Natuursteenlaan in Rokkeveen. Zij konden voorkomen dat de brand oversloeg naar naastgelegen schuurtjes.

Zoektocht persoon te water: Aan de Mahatma Gandhisingel in Rokkeveen werd om 03.00 uur gezocht naar een persoon die mogelijk in het water zou liggen. Dit na een melding van een fiets die vlak bij de waterkant stond. Voor deze zoekactie werd de weg richting station Oost tijdelijk afgesloten. Er werd uiteindelijk niemand gevonden.

buytenwegh oud en nieuwDe wijkagenten van Buytenwegh zijn tevreden over het verloop van de nieuwjaarsnacht. Veel bewoners hadden een vreugdevuurtje gestookt zoals het hoort: met vuurtonnen op zand. Op één plek waren ze dit alleen vergeten en werd het vuur op de openbare weg aangestoken.

 

De brandweer had het druk met verschillende kleine 'vreugdevuurtjes'. Daar waar het kon, werden dit soort vuurtjes oogluikend toegestaan. Hoe vaak de hulpdiensten moesten uitrukken in Zoetermeer is niet duidelijk. De gemeente zal later met een reactie komen over het verloop van de jaarwisseling.
Vuurwerk in zoetermeerHet is veel Zoetermeerders opgevallen dat er erg veel siervuurwerk te zien was, ondanks de wind en lichte regen.

 Foto vuurwerk: Martin van Oostveen
Foto's Buytenwegh: Wijkagenten Buytenwegh

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

-advertenties-

-goede doel-