foto Frank SchoonbeekD66-fractievoorzitter Frank Schoonbeek heeft aangekondigd de Zoetermeerse politiek te zullen verlaten. Schoonbeek was achtereenvolgens steunfractielid, raadslid, lijsttrekker en fractievoorzitter in de periode maart 2016 tot heden.

De reden voor zijn vertrek is dat hij op dit moment meer prioriteit wil geven aan zijn privéleven en daar, naast zijn baan en het raadswerk, onvoldoende tijd voor heeft. Schoonbeek: “Het is uiteraard een enorm moeilijk besluit geweest, Maar het is ook een besluit waar ik volledig achter sta. Ik wil meer tijd besteden aan andere prioriteiten in mijn leven. Als ik iets doe, is het voor 100%, En dat geldt ook voor het raadswerk; er blijft dan te weinig tijd over voor andere zaken; zaken die op dit moment ook extra aandacht verdienen.”
In een brief aan de voorzitter van de gemeenteraad heeft Schoonbeek daarom aangekondigd per 1 oktober 2022 te zullen stoppen. Schoonbeek: “de samenwerking met de fractie, de collega-raadsleden, het college, organisaties in de stad en alle andere betrokkenen zal ik absoluut missen, het was een eer om dat te mogen doen.”

De fractie van D66 Zoetermeer vindt het jammer dat Frank Schoonbeek het besluit heeft moeten nemen om zijn raadslidmaatschap te beëindigen. Gernand Ekkelenkamp: “Uiteraard hebben we begrip voor zijn besluit, maar dat neemt niet weg dat we zijn tomeloze inzet voor onze stad en voor D66 niet graag missen. We zijn ervan overtuigd dat Frank Schoonbeek zich maatschappelijk blijft inzetten, zij het voorlopig op een lager pitje.”
De fractie van D66 Zoetermeer heeft aan Gernand Ekkelenkamp gevraagd om het fractievoorzitterschap weer op te pakken na het vertrek van Frank Schoonbeek. Gernand Ekkelenkamp was ook in de vorige raadsperiode fractievoorzitter en heeft ruime politiek ervaring. Gernand heeft aangegeven dat hij zich graag opnieuw wil inzetten voor onze stad in deze functie.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-