• Restaurant Toespijs strijdt om IGNITE-award 2022

  GlendaToespijs uit Meerzicht is een van de elf genomineerden voor de IGNITE-Award 2022. Oprichtster Glenda is nog volop in de strijd voor de eerste prijs. De prijs is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds om startende sociaal ondernemers een vliegende start te geven. De finale is 19 januari 2023.

 • Grootste uitdaging? Balans tussen werk en privé!

  Jakobien Groeneveld2022Wethouder Jakobien Groeneveld neemt met gemengde gevoelens afscheid van de Zoetermeerse politiek. Jakobien: “Wethouder zijn is fantastisch! Het is de leukste baan die er is. Maar het is wél topsport, met werkweken van 60 tot 80 uur. Dat is niet vol te houden als alleenstaande moeder.”

 • Afscheid na meer dan 20 jaar politiek

  20220603 32184Wethouder Robin Paalvast verlaat na meer dan 20 jaar de Zoetermeerse politiek. “Eerst maar even ‘ontwethouderen’, nadenken over mijn toekomst en dan verder zien”. Robin kijkt terug op zijn politieke carrière.

 • Margreet van Driel: Ik heb contact echt nodig

  20220412 29956Margreet van Driel stopt als wethouder op het moment dat het nieuwe college gevormd is. Een beslissing waar lang over nagedacht is, in tegenstelling tot de aanstelling tot wethouder, 5 jaar geleden: dat werd in één middag besloten. Een interview met een wethouder voor wie echt contact heel belangrijk is.

 • Iryna helpt gevluchte Oekraïners op weg

  IMG 1830Iryna uit Kiev kwam naar Nederland in augustus 2003 voor de liefde. Inmiddels is zij weduwe, maar woont nog steeds heel tevreden in Meerzicht. Direct toen de oorlog begon dacht zij: “Ik moet helpen”. En ging op zoek naar manieren om Oekraïense vluchtelingen in Zoetermeer te ondersteunen.

 • Wijkagent Ben krijgt eigen straat bij afscheid

  20220122 29026Wijkagent Ben Boomgaard werd door zijn collega’s op zijn laatste werkdag verrast met een straatnaambord: De Ben Boomgaardweg. Zijn collega’s reden hem voor de laatste keer rond in zijn wijk, De Leijens, waarna de wijkagent van een welverdiend pensioen zal gaan genieten.

 • Ewalda vindt rust in Tibetaanse meditatie

  Schermafbeelding 2021 10 28 om 16.43.17Ewalda Buiting was na het beoefenen van yoga op zoek naar meer verdieping, die vond ze in een eeuwenoude traditie, ooit ontstaan in Tibet. Na jaren bestuderen en beoefenen in deze meditatievorm is ze gaan lesgeven aan zowel volwassen als kinderen.

 • De Passie van Victor van der Bom: Magie creëren

  9C3E48D4 F89D 4C19 A9A3 B2494A4722B0In onze serie ‘De Passie van …’ brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Victor van der Bom. Hij creëert magie waarbij hij je meeneemt naar een wereld van onverklaarbaarheden.
  En dat sluit naadloos aan bij zijn 2de passie Halloween.

 • Het doek valt voor Kempoclub Ta-Mo

  Schermafbeelding 2021 10 06 om 17.27.14John Tan leerde de afgelopen 38 jaar veel Zoetermeerders de kunst van Kempo, een Oosterse gevechtssport. Corona en zijn gezondheid lieten het niet toe om 40 jaar lesgeven vol te maken. Een goed afscheid van zijn leerlingen is iets wat de 84-jarige Zoetermeerder nog op zijn lijstje heeft staan.

 • Brandweercollega in nood helpen

  Brandweerman in nood programmaPloegchef Gert Toet legde, met behulp van collega’s in zijn ploeg, in de brandweerkazerne Stadshart de basis voor trainingsprogramma ‘Brandweerman In Nood’. Hierbij leren brandweermensen hoe zij het beste een collega in nood kunnen helpen.

 • Alles opgegeven voor vrijheid

  FerydonRuim twintig jaar geleden vluchtte Ferydon Sedigi vanuit Afghanistan naar Nederland. Hij kwam uiteindelijk in Zoetermeer terecht, waar hij zijn leven opnieuw kon opbouwen. Ferydon: “Het is afschuwelijk dat de geschiedenis zich nu herhaalt en er weer Afghaanse mensen moeten vluchten.”

 • De passie van Martin van Vliet

  Schermafbeelding 2021 06 17 om 12.20.35In onze serie ‘De Passie van …’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Martin van Vliet. Martin doet aan geocaching waarbij hij caches over de hele wereld zoekt en zelf legt.

 • De Passie van: Suzanne van Vliet-Struik

  Schermafbeelding 2021 06 10 om 11.32.32In onze serie ‘De Passie van …’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Suzanne van Vliet-Struik. Suzanne gelooft en leeft volgens het wicca geloof, ook wel betiteld als hekserij of magie.

 • De passie van Andi Leman

  Schermafbeelding 2021 05 25 om 17.14.08 copyIn onze serie ‘De Passie van …’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Andi Leman. Andi verzamelt bordspellen, aangevuld met enkele kaartspellen, de verzameling is inmiddels ruim over de 100 stuks heen.

 • De passie van Bart Laurens

  IMG 4047In onze serie ‘De Passie van …’ brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Bart Laurens. Bart verzamelt Balinees houtsnijwerk. Van levensgrote beelden tot de kleinste en fijnste gesneden beeldjes.

   

 • Daniël brengt oud Zoetermeer tot leven

  IMG 4305Zoetermeerder Daniël van Beek laat met zijn hobby het oude en nieuwe Zoetermeer samensmelten. Door middel van fotobewerking creëert hij een nieuwe afbeelding die zorgt voor herkenning en een nieuwe kijk op de historie, deze plaatst hij vervolgens op een speciale Facebookpagina

 • De passie van Hasan Tasdemir

  Schermafbeelding 2021 04 12 om 16.56.33In onze serie ‘De Passie van…’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Hasan Tasdemir. Hasan verzamelt arcadekasten en gameconsoles. Zijn verzameling is zo groot dat hij een museum is gestart, om iedereen eenzelfde beleving te geven.

 • De Passie van Bregje de Kort

  Schermafbeelding 2021 04 15 om 16.30.01In onze serie ‘De Passie van …’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van: Bregje de Kort, die stenen beschildert en deze achterlaat in heel Nederland voor een gelukkige vinder.

 • Jubileum 10 jaar Taptoe

  20210504 24024Bij Dodenherdenking hoort onlosmakelijk de Taptoe, het trompetsignaal dat de 2 minuten stilte aankondigt. Dit is een solo op trompet, voor blazers met sterke zenuwen, je staat immers in het middelpunt van ieders aandacht. Arjen van Putten verzorgt dit moment al 10 jaar in Zoetermeer. 

 • De passie van Rianne Veeninga

  7B83AF9D 09A3 4897 B21C ED1FF85BCCEDIn onze serie ‘De Passie van …’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Rianne Veeninga. Zij bouwt met lego prachtige creaties, inmiddels al vijf vitrines vol. Daarnaast zet ze lego op een grappige manier neer voor haar lens.

-advertenties-

-goede doel-