Davy Looije en Silas Weinert met de felbegeerde plaquettes Bèta Challenge en TechnasiumHet Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft zowel het predicaat Technasium als de licentie Bèta Challenge ontvangen. Het afgelopen jaar heeft de school aangetoond aan de kwaliteitseisen te voldoen die worden gesteld om het predicaat en de licentie te ontvangen.

Op respectievelijk 1 juni en 25 mei werden de officiële plaquettes uitgereikt. Met het Technasium programma voor havo en vwo en de Bèta Challenge voor mavo, heeft de school een volledig aanbod met betrekking tot technologisch projectonderwijs.

Technasium

Het ONC heeft het afgelopen schooljaar het introductieprogramma om Technasium te worden met goed gevolg doorlopen en voldoet aan alle kwaliteitseisen van Stichting Technasium. De school mag daarom nu het predicaat Technasium voeren, een kwaliteitskeurmerk voor innovatief bèta technisch onderwijs op havo en vwo. “Het introductiejaar verliep vlot. We hebben al enkele mooie projecten gedraaid”, vertelt Silas Weinert, Technator op ONC Parkdreef.

Tegelijk met de introductie voor Technasium, startte de school met voorbereidingen voor Bèta Challenge. Na een toetsing van de kwaliteit van het programma door het Bèta Challenge Consortium, mocht de school de officiële licentie in ontvangst nemen.

Davy Looije, coördinator Bèta Challenge: “Met dit programma bieden we onze mavoleerlingen een uitdagend onderwijsprogramma dat aansluit op diverse technologische vervolgopleidingen in het mbo én op het Technasium op de havo.”

Uitdagend en actueel bèta technisch projectonderwijs

Binnen het Technasium staat het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) centraal, bij Bèta Challenge het vak Technologie & Toepassing (T&T). Tijdens de lessen O&O en T&T lossen de leerlingen met behulp van moderne bèta-technische technologieën levensechte problemen op van bedrijven en instellingen uit de omgeving.

Vanaf het schooljaar 2022-2023 hebben alle havo- en vwo-leerlingen in klas 1 O&O op hun rooster staan, in klas 2 kunnen ze vervolgens kiezen voor het Technasium. De mavoleerlingen volgen in klas 1 en 2 het vak T&T en kunnen er vanaf klas 3 voor kiezen. De leerlingen ontwikkelen competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bèta techniek, zoals onderzoeken, ontwerpen, communiceren, samenwerken, plannen en organiseren, en projectmatig werken.

Doordat ze al vroeg kennismaken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bèta techniek, zijn ze goed voorbereid op een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector.

Foto: Davy Looije en Silas Weinert met de felbegeerde plaquettes Bèta Challenge en Technasium

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-