geldautomaatNa Palenstein en De Vijverhoek zit nu ook winkelcentrum Buytenwegh zonder geldautomaat. Zó! Zoetermeer is uiterst bezorgd over deze ontwikkeling omdat het met name voor ouderen en gehandicapten tot ongewenste situaties kan leiden. Zó! heeft in officiële vragen aan het college gevraagd om met de banken te praten om te zien of er een oplossing gevonden kan worden.

'Wij willen niet dat ouderen aan iedereen die ze om een boodschap sturen hun pinpas moeten meegeven en aan allerlei mensen hun pincode doorgeven. En we willen ook niet dat ze veel te grote bedragen in huis halen of in hun portemonnee bewaren.' zegt Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó!:'Wij begrijpen dat het voor banken niet altijd lucratief is om in iedere wijk een geldautomaat te hebben, maar wij vinden dat banken ook een maatschappelijke taak hebben. Als de banken met elkaar afspraken maken dan zou het mogelijk moeten zijn dat in iedere wijk een geldautomaat blijft staan.'

Zó! vraagt aan het college om met de banken te overleggen en eventueel ook met hen te spreken over alternatieven om mensen van contant geld te voorzien. Van der Meer: 'We hopen dat bij de banken de wil bestaat om dit op te lossen. Pinautomaten zijn nog steeds niet in alle winkels goed te bereiken voor gehandicapten, en ouderen die niet meer zo goed ter been zijn, kunnen niet wekelijks naar het Stadshart'.

 

-advertenties-

-goede doel-