ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSEr is te weinig personeel beschikbaar voor de Zoetermeerse verpleeghuizen. Wethouder Ter Laak maakt zich zorgen: “Er worden nu mensen uit de thuiszorg ingezet voor de verpleeghuizen, maar dat is gaten met gaten dichten. In de thuiszorg zijn de medewerkers ook hard nodig”.

De personeelskrapte in de verpleeghuizen speelt al sinds begin december. Alle verpleeghuizen in Zoetermeer worden getroffen door besmettingen. Niet allemaal tegelijk, niet overal even erg, maar élk verpleeghuis kent besmettingen, aldus Ter Laak. De wethouder blijft daarom herhalen: “Hou je alsjeblieft aan de coronaregels: houd afstand, was je handen, beperk sociale contacten. Dan is de kans op besmetting veel kleiner. De druk op de zorg is nu enorm en het is ook emotioneel heel zwaar.”

In de thuiszorg wordt gekeken wie er nog even zonder zorg kan, zodat de medewerkers aan de slag gaan op de plekken waar zij het hardste nodig zijn. Ter Laak: “Maar dit is geen goede situatie, hiermee belast je de mantelzorgers meer, de omgeving, de mensen krijgen misschien niet voldoende zorg.”

Enige tijd geleden zijn de verpleeghuizen al gestart met een wervingscampagne om mensen –tijdelijk- bij te en om te kunnen ondersteunen in de verpleeghuizen. Hier reageerden veel mensen op die nu geen werk hebben door de coronacrisis, bijvoorbeeld uit de horeca. Zij verrichten de verzorgende handelingen, zoals het brengen van ontbijt en bewoners begeleiden. Dat geeft de huizen iets lucht, maar het is niet genoeg. Er zijn nu 60 mensen opgeleid en aan het werk naar aanleiding van deze wervingsacties.

-advertenties-

-goede doel-