In Zoetermeer gaat vandaag de campagne ‘Wat is jouw verhaal?’ van start. Met deze campagne laat de gemeente zien dat zij  een duidelijke lijn trekt tegen discriminatie en uitsluiting. Discriminatie op grond van afkomst, huidskleur of wat voor grond dan ook wordt niet geaccepteerd.

Fabian posterEr wordt al veel gedaan om van Zoetermeer een veilige en inclusieve stad te maken. Zoetermeerders worden door bekende stadsgenoten uitgenodigd om zich uit te spreken over wat nodig is om van Zoetermeer een veilige en inclusieve stad te maken waar afkomst en huidskleur er niet toe doen. De campagne is ontwikkeld door Stichting iDb, het lokale antidiscriminatiebureau, en wordt zichtbaar op posters in de stad, via sociale media en via Zoetermeerinclusief.nl.

#Zoetermeerinclusief.nl

Onderdeel van de campagne is het versterken van de stem van mensen die zich inzetten voor non-discriminatie en inclusie. Zo hebben Fabian Marten, oftewel rapper HuizBaaz, Anja Hepp, adjunct-directeur van IKC De Meerpaal, Tico Roozendaal, Zoetermeers bekendste schoenmaker, en Gioia Conte van Stichting Piëzo zich aangesloten bij de campagne. Zij roepen anderen, die ook van hun stad houden, op om zich uit te spreken en hun verhaal met anderen te delen via Zoetermeerinclusief.nl.

Week tegen Racisme & Discriminatie

In de week van 21 t/m 26 maart organiseert Stichting iDb samen met ILOZ, en andere lokale samenwerkingspartners, de Week tegen Racisme & Discriminatie in Zoetermeer. De campagne speelt een belangrijke rol bij de voorbereiding van de Werkconferentie op 25 maart aanstaande en het uitvoeringsprogramma ‘Vertrouwen in de kracht van Zoetermeer: Aanpak discriminatie op afkomst en huidskleur’ van de gemeente Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-