20210302 Persbericht DHM LLDe Bibliotheek Forum Zoetermeer organiseert samen met de Rabobank en Seniorweb het Digitaal Hulp Moment. Vrijwilligers helpen kosteloos senioren weer op weg met hun tablet, telefoon of computer wanneer één van deze apparaten niet goed werkt of een storing heeft. Deze hulp wordt digitaal aangeboden.

Iedereen heeft sociale contacten nodig. Helaas zijn deze sociale contacten door de coronapandemie minimaal. Mensen zitten thuis en snakken naar contacten met anderen en naar ontspanning. Een alternatief hiervoor zijn de digitale middelen zoals een telefoon, tablet of computer. Helaas kunnen deze apparaten ook storingen geven. Vrijwilligers van het Digitaal Hulp Moment helpen senioren met het oplossen van deze storingen. Dit kan sinds kort tijdens het Digitaal Hulp Moment volledig online. Bij navraag bleek dat mensen ervan uitgaan dat deze hulp alleen tijdens kantoren mogelijk is. Daar is nu een oplossing voor gevonden.


Digitaal Hulp Moment volledig online en op afstand

Wanneer u in contact treedt met het Digitaal Hulp Moment of rechtstreeks met Seniorweb Zoetermeer, wordt u teruggebeld door een van de vrijwilligers. Met een eenvoudige handeling kan de vrijwilliger zien, wat u ziet op uw scherm. Met duidelijke aanwijzingen van de vrijwilliger kunt u zelf het probleem verhelpen. Deze manier is handig, veilig en ook leerzaam voor uzelf. Deze nieuwe manier van hulp bieden kan geheel veilig, de vrijwilliger kan alleen meekijken en geen handelingen verrichten op het apparaat van de hulpvrager. 


Afspraak maken

image001 1Wilt u gebruikmaken van deze gratis dienst? Elke werkdag tussen 11.00 -16.00 uur kunt u telefonisch via 06-44546365 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het Digitaal Hulp Moment bereiken om een afspraak in te plannen. Wanneer de bibliotheek weer volledig geopend is, kunt u het Digitaal Hulp Moment weer elke donderdagmiddag in het Forum en elke vrijdagmiddag van 13.30 -16.00 uur in de wijkvestiging van de bibliotheek in Rokkeveen bezoeken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-