koken met zoom 1De Waterbuurtvereniging start binnenkort met een nieuwe activiteit: een kookworkshop via videoconferencing. De deelnemers koken vanuit de eigen keuken, zij krijgen instructies en kunnen vragen stellen aan een chefkok die tegelijkertijd dezelfde maaltijd aan het bereiden is.

Op de dag van de workshop worden de boodschappen bij de deelnemende kokkies thuisgebracht, en om 17.00 start het koken. Gestreefd wordt de maaltijd om 18.30 klaar te hebben. Wat de chefkok en zijn/haar team bereiden wordt vervolgens rondgebracht naar alleenstaande ouderen die vooraf aangegeven hebben graag een maaltijd thuisbezorgd te krijgen.

 koken met zoom 1  koken met zoom 2



De eerste Zoom kook workshop werd bezocht door 7 enthousiaste koks, die aan de slag gingen met een speciale stamppot: Op het menu stond een heerlijke stamppot van spruitjes, prei en spitskool met gepofte tomaatjes en met een garnering van cashewnoten gelakt in een saus van sambal. En als toetje een Eton Mess met frambozen.
De workshop is de thuiskoks prima bevallen. Het contact via internet verliep prima en de resultaten waren heerlijk. Een thuiskok: “Het resultaat mocht er wezen. De verbindingen met de diverse laptops verliep uitstekend. Heerlijk van smaak, lekker gevarieerd en gemakkelijk te koken en te bereiden. Zeker voor herhaling vatbaar.”

-advertenties-

-goede doel-