mvb2020 03 25 1006De H.Nicolaasparochie zal vanaf 1e Pinksterdag, 23 mei, de zondagsviering gezamenlijk in de Nicolaaskerk organiseren. De kerkgebouwen, Wijngaard, Doortocht, Tabor en Genesareth, blijven vooralsnog beschikbaar voor vieringen op doordeweekse dagen of andere activiteiten.

Al voor de coronatijd, kampt de parochie met een afname van kerkbezoek, financiële kerkbijdragen/collecten en betrokkenheid door vrijwilligers. Zondagvieringen in vijf aparte kerkgebouwen worden hierdoor steeds moeilijker te organiseren en kostbaarder. Al in 2019 is met de parochie gesproken over deze nieuwe visie, maar dit werd vertraagd door de coronapandemie.

De kerkgebouwen blijven nog beschikbaar voor vieringen op doordeweekse dagen of andere activiteiten, totdat een nieuwe plek in de wijken is gevonden voor vieren en ontmoeten. De vieringen bij tehuizen en (zorg)instellingen blijven een belangrijk onderdeel uitmaken van de wijkactiviteiten, waar met name gebedsleiders een rol blijven vervullen. Ook blijft de H.Nicolaasparochie zich inzetten voor pastorale en diaconale activiteiten, zoals eenzaamheidsbestrijding en praktische steun aan mensen in nood.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-