hdr

Dertien scholieren van Alfrink College, Erasmus College, Oranje Nassau College en Picasso Lyceum hebben het Green Team Zoetermeer opgericht om samen activiteiten te organiseren die bijdragen aan een duurzamer Zoetermeer. De start van het Green Team is zaterdag 27 maart.


GT logodefHet Green Team heeft een eigen bestuur en zet een programma op voor gezamenlijke activiteiten in en rond de diverse scholen. Leraren, Forum Zoetermeer, DuurSamen Zoetermeer, gemeente en LBSNN ondersteunen samen dit initiatief.

 

Green Team

De eerste doelstelling van het Green Team is om in oktober in het StadsForum een startconferentie voor alle geïnteresseerde scholieren te houden. Ook wil het een gezamenlijk programma van duurzaamheidsacties op en rond de scholen opzetten en meer scholieren betrekken bij dit initiatief. Daarvoor is een bestuur gevormd, waarin van elke school een teamcaptain zit, is er een eigen logo ontworpen en een WhatsApp-groep ingericht om de onderlinge contacten te versterken.

 

foto banner nieuw kopieOndersteuning

Dit alles is het resultaat van een initiatief van scholieren van het Alfrink College. De scholieren gaven aan dat ze zelf werk wilden maken van duurzaamheid; niet alleen op de eigen school maar ook met andere scholieren in Zoetermeer. Dat werd opgepakt door leraren, die met wethouder Groeneveld, DuurSamen, Forum en LBSNN de scholieren bijeenbrachten om het Green Team Zoetermeer op te richten. Zij gaan Green Team Zoetermeer ondersteunen met hun kennis, netwerk en/of middelen. Ook door aan te sluiten bij
Zoetermeer4GlobalGoals0230 en mogelijke subsidiëring van LBSNN met steun van de Europese Unie.

 

Zoetermeer4GlobalGoals2030

In 2015 namen alle 193 landen in de Verenigde Naties de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (=Global Goals 2030) aan. Met deze doelen werkt Zoetermeer samen met ruim 100 andere Nederlandse gemeenten aan een duurzame en rechtvaardige samenleving 2030. Zowel lokaal, nationaal als internationaal. Via de koepelorganisatie LBSNN neemt gemeente Zoetermeer deel in twee Europese subsidieprogramma’s om samen met burgers, maatschappelijke organisaties, onderwijs en bedrijven de 17 Global Goals 2030 in Zoetermeer te agenderen en uit te voeren. Daarin werken gemeente Zoetermeer, Stichting Piëzo, Stichting DuurSamen en LBSNN samen.
De activiteiten van Green Team Zoetermeer met een internationale dimensie zullen in de periode 2021 tot en met 2024 jaarlijks met € 2.500 worden meegefinancierd. Waar mogelijk zullen deze middelen nog worden aangevuld met partners en/of sponsoren in Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-