IMG 8054

Ook bij kinderboerderij Het Buitenbeest is de lente in volle gang. Ondanks dat er nog geen bezoek aan de kinderboerderij mogelijk is door corona, is er al wel veel nieuw leven geboren en zijn er nog vele lammetjes op komst. 

Het is een rare stilte op kinderboerderij 'Het Buitenbeest', de dieren hebben geen idee waarom er geen spelende en rond lopende kinderen zijn met of zonder hun begeleiders. De dieren missen de aandacht, de knuffels en de aai over hun bolletje. Dit gemis maken de dieren , en vooral de koeien, wel goed duidelijk bij de medewerkers van de kinderboerderij die naast hun werkzaamheden op de boerderij extra knuffels en aandacht aan ze geven.

 IMG 7978 IMG 7986  IMG 8000

 

Ondanks dat gemis van het bezoek door de corona regels, gaat de natuur gewoon verder. Zo ook op de kinderboerderij in Meerzicht waar een aantal weken geleden al de eerste biggetjes zijn geboren, gevolgd door jonge schaapjes. Daarna was het wachten op de eerste geiten lammetjes.
Vorige week donderdag, eerder dan verwacht, beviel Portier als eerste van de geiten van 2 lammetjes (zoon en dochter). Deze dame op de kinderboerderij wordt Portier genoemd, omdat ze altijd bij de poort van het hek staat en zich niet in een hok laat opsluiten. Ze zoekt graag haar eigen plek in de stal, zo ook toen de bevalling niet lang meer op zich liet wachten.  Portier had heel toepasselijk een nisje bij een tussendeur van de stal uitgekozen, bij het zien van de eerste tekenen heeft een medewerker van de kinderboerderij op die plek stro neergelegd en niet veel later werd het lammetje geboren. 

 IMG 8016  IMG 8048  IMG 8092 A copy


Het was duidelijk dat het er niet bij één zou blijven, maar terwijl het nog rommelde in haar buik had ze alle aandacht en zorg voor haar lam.
Toen deze schoon was en dit lammetje al voorzichtig probeerde te staan kwam lammetje nummer twee ter wereld terwijl de koeien en geiten als meelevende toeschouwers toe keken over de rand van hun hok. Met de hulp van de aanwezige medewerkers binnen handbereik waren er gelukkig geen complicaties.

De komende weken worden nog meer lammetjes verwacht bij Het Buitenbeest in Meerzicht.

 Tekst en foto's Marja de Laaf

 IMG 8082  IMG 7964  IMG 7961

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk




-advertenties-

-goede doel-