BREXITDe gemeente Zoetermeer stelt voor om de Engelandlaan te hernoemen naar Brexitlaan, vanwege de internationale spanningen rondom het Verenigd Koninkrijk en het verlaten van de Europese Unie. Bewoners kunnen vanaf vandaag, 1 april!, reageren op dit voorstel.


De gemeente laat op doemee.zoetermeer.nl weten dat zij door de naamsverandering meer toeristen naar de stad willen trekken, ‘omdat zij zich kunnen herkennen in de nieuwe straatnamen’. Verder wordt nagedacht om de straatnamen van oud-burgemeesters om te zetten naar namen van meer internationale leiders. De burgemeester van Leeuwenpassage zou dan de Barack Obamapassage kunnen worden. Bij het burgemeester Wegstapelplein denkt het college bijvoorbeeld aan de naam Trumpplein.

Ook andere straatnamen kunnen veranderd worden, de gemeente roept iedereen op om suggesties te doen als u vindt dat een straat in Zoetermeer toe is aan een nieuwe naam.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-