Typhoon 1Rapper Typhoon is dit jaar de hoofdact op het Bevrijdingsfestival 079. Het evenement zal online plaatsvinden en is gratis voor iedereen. Naast Typhoon heeft de organisatie de rest van de line up bekend gemaakt. Het festival zal worden uitgezonden vanaf De Boerderij en start om 19.30 uur.

Op 5 mei, bevrijdingsdag, zal Rondé de aftrap doen om 19.30. Deze indiepopband uit Nederland brak in 2014 door met hun single 'Run'. Om 20.45 treed Typhoon op, de rapper die sinds 2004 prijzen blijft winnen zoals de Edisons en 3FM Awards. De organisatie is blij dat het gelukt is om zo een artiest te contracteren voor Bevrijdinsdag 2021. Om 22.00 uur sluit Son Mieux de avond af. 

Ook is PlusSupportAct, de band die vaak optreed met Najib Amhali, online te zien. Het is echter nog niet duidelijk wanneer zij optreden.

 

 

Ieder jaar steekt de burgemeester het vrijheidsvuur aan om alle slachtoffers te herdenken. Dit jaar is dat niet anders. Het is dit jaar zelfs extra bijzonder, omdat het de eerste keer zal zijn van de nieuwe burgemeester Michel Bezuijen. Hij zal traditiegetrouw Bevrijdingsdag in Zoetermeer openen en ook dit zal zichtbaar zijn het Facebookevent van Bevrijdingsdag.

In samenwerking met Stichting Piëzo worden dit jaar Vrijheidspakketten uitgedeeld aan eenzame ouderen in de stad. Met stadsdichter Robbert Roos wordt er speciaal voor deze dag een boekje uitgebracht met Zoetermeerse verhalen over oorlog en vrede. Samen met dit boekje, vormen vrijheidsonderzetters van de Ambachtenwerkplaats, chocolaatjes van de Zoetelaar en heerlijke thee het Vrijheidspakket. Onze burgemeester zal tijdens de opening het eerst pakket overhandigen.

 

Telekids Discoshow

Overdag kunnen de kinderen vanaf 14:00 uur meedansen en zingen tijdens een gratis livestream vanuit het Stadstheater. De Telekids-dj draait de allerleukste hits en iedereen kan meezingen, dansen, springen en swingen op de coolste nummers van K3, Kinderen voor Kinderen, Raak!, Ernst & Bobbie en nog vele andere hits.

Het optreden van Dirk Scheele zal vanaf 15 uur te zien zijn op de live stream.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-