Schermafbeelding 2021 04 08 om 20.53.27Vanaf deze maand geeft Els van der Kleij, orthomoleculair huidspecialist, tips om je ‘lekker in je vel’ te voelen. Naast de verzorgingstips geeft Els een kijkje in haar praktijk door het delen van ervaringen van cliënten.

In haar praktijk Bloos, Zorg voor huid en voeding, kun je terecht voor een uitgebreide huidanalyse, huidproblemen, huidverbetering en gezondheid tips, maar ontspanning behoort ook tot de behandeling. Els pakt niet alleen het huidprobleem aan, maar gaat daarnaast op zoek naar de oorzaak. Door de oorzaak mee te nemen in de behandeling kan deze vaak definitief worden behandeld. Een bewuste keuze van Els omdat ons lichaam en met name de huid een groot eigen vermogen heeft zichzelf te genezen. In de praktijk worden daarom alleen maar natuurlijke producten en etherische oliën gebruikt ter ondersteuning van dat proces. Aan de buitenzijde voor het verzorgende gedeelte en van binnenuit voor het helende stuk.

 

De bloem staat voor verzorging

Els: ”Ik vergelijk de huid vaak met een bloem. De bloem staat voor verzorging en het mooi eruit zien, de stengel staat voor de voeding, zonder kan de bloem niet bloeien. De wortel is vaak het onderliggende probleem dat behandeld moet worden om de stengel en de bloem logo bloos def copyte ondersteunen. Die wortels behandel ik met goede voeding en etherische oliën. Ik vind het altijd een uitdaging om uit te zoeken waar het probleem vandaan komt, net als een detective.”

Het was een hele zoektocht voor Els om een productlijn te vinden die compleet bestaat uit natuurlijke producten. Zelfs voor een chemische peeling heeft Els een alternatief, een granen peeling met als ingrediënten, rijst, gist en boekweit allemaal met een zuiverende werking en heerlijk ruikend naar tarwe. Gevriesdroogd fruit meng ik met vruchtenwater waardoor er een masker ontstaat dat voor 100% natuurlijk is. Ik vind het mooi om te zien dat de natuur het lichaam zo ondersteund”, vertelt Els.

 

Endorfine-systeem

Voor Els is het leukste aspect van de praktijk naast het behandelen en het zoeken naar de oorzaak van de klacht, het contact met de mensen. Iedereen neemt namelijk zijn eigen verhaal mee, waardoor elke behandeling anders is en ze zichzelf daardoor steeds blijft ontwikkelen.Vorig jaar volgde ze nog een opleiding over het endorfine-systeem. “Ons lichaam wordt aangestuurd door onze hormonen en neurotransmitters, stofjes die in onze hersenen worden aangemaakt. Een disbalans begint meestal daar en als deze te lang duurt, geeft dat klachten. Vrouwen merken dit bijvoorbeeld door, menstruatieklachten of migraine. Doordat vrouwen erg hard zijn voor zichzelf ondergaan ze de klachten, terwijl daar nog winst te behalen is”, legt Els uit.

 

Schermafbeelding 2021 04 08 om 20.18.44Workshops ,delen van kennis en ervaringen

Naast haar praktijk is Els druk bezig met het ontwikkelen van (nu online) workshops over huidverzorging, hormonen, disbalans en het in balans komen. Els: “Uiteraard behandel ik iedereen in mijn praktijk, maar ik merk dat vrouwen meer behoefte hebben aan informatie over hun lijf. Vrouwen hebben veel meer hormonale schommelingen. Ik zie een enorme toename in huidproblemen onder andere door ingrediënten in voeding, zeep en schoonheidsproducten.”Ze is druk met het ontwikkelen van workshop en trainingen over voeding, ingrediëntenleer, en de werking van voeding op je lijf. In eerste instantie zullen deze voornamelijk online plaatsvinden. 

Els start volgende week met het geven van tips om je 'lekker in je vel' te voelen.

 

 Tekst: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-