actie handtekeningen Westergo 6Bewoners van 23 twee kamerwoningen aan het Westergo en Salland komen in actie tegen de voorgenomen sloop van hun woningen. Met het Actiecomité Slopen? Nee! hebben zij handtekeningen opgehaald om aan wethouder Paalvast en de directeur van de Goede Woning te geven.


Een jaar geleden kregen de bewoners van de Goede Woning te horen dat hun woning waarschijnlijk in 2021 gesloopt gaat worden. De bewoners willen zelf niet weg en richtten het actiecomité van huurders, omwonenden en de SP op om zich te verenigen. In de huizen wonen veelal oudere en kwetsbare mensen, die liever renovatie zien van de woningen dan sloop. Het idee dat er misschien dubbellaags terug gebouwd zou worden vonden vooral omwonenden verontrustend i.v.m. de privacy. Inmiddels is bekend dat de gemeente geen toestemming geeft voor hoogbouw. Maar dat betekent nog niet dat de sloopplannen in de prullenbak gaan.

Het actiecomité wilde maandag 12 april de 220 opgehaalde handtekeningen aanbieden aan wethouder Paalvast en mevrouw Heemskerk, directrice van de Goede Woning. De bewoners organiseerden hiervoor een bijeenkomst in de openlucht, maar wethouder Paalvast liet hen weten dat dit niet kon doorgaan door de huidige coronamaatregelen. Volgens de gemeente is er een alternatief aangeboden om de handtekeningen in ontvangst te nemen van een kleinere delegatie van maximaal 4 personen.

De wethouder laat weten dat er begrip is voor de zorgen van de bewoners en dat dit wordt mee genomen in de beslissing over het al dan niet slopen van de woningen aan het Westergo.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-