20210415 23727
Pianist Laurens van Rooyen gaf donderdag 15 april een bijzonder ‘Thank You’ concert op de vaccinatielocatie in Silverdome. Hij wil hiermee alle medewerkers van de zorg zijn waardering en respect tonen, en een vrolijk momentje mogelijk maken voor alle mensen die op dat moment hun vaccinatie kregen.



20210415 23734Van Rooyen nam het initiatief voor dit ‘Thank You’ concert na zijn eigen vaccinatie. Na de prik moest hij een kwartiertje wachten en bedacht toen dat hij in die tijd net zo goed wat muziek zou kunnen maken. “Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Muziek brengt troost, maar ook veerkracht en inspiratie. Voor mij en voor ons allemaal!”, aldus Laurens van Rooyen.

De muziek werd ook zeer gewaardeerd door de mensen die deze dag hun vaccinatie kwamen halen. Laurens van Rooyen blijft optimistisch: “De optredens zijn dan wel platgelegd, maar de muziek gaat gewoon door!” Hij speelde ook de nieuwe compositie ‘Hi There!’, gemaakt in coronatijd om de kracht te laten zien de ziekte te overwinnen.

Ontspannen sfeer

Het Rode Kruis vindt muziek op de vaccinatie locatie een mooi initiatief. “Bij de première de vorige keer in Leiden hoorden we veel waardering van zowel collega’s als bezoekers, het is fijn dat we ook op deze manier kunnen bijdragen aan een ontspannen sfeer op de vaccinatie-locaties”, zegt Heleen van den Berg, hoofd nationale hulp van het Rode Kruis.


Van Rooyen, pianist en (film) componist is bekend om zijn filmmuziek (Eline Vere, Rembrandt, Serengeti Symphony etc.) en om zijn vele pianocomposities en (meer dan 45) Cd’s. Sommige van zijn universele melodieën, zoals Just a Simple Lovesong, zijn wereldwijd bekend.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-