opendag schoolHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: open dagen scholen.

Veel scholen hebben weer open dagen. Hoe kan je je het beste voorbereiden en welke vragen kan je stellen. Het JIP geeft je een aantal tips:

  • Bekijk via het internet wanneer er open dagen zijn. Het is verstandig op naar verschillende open dagen te gaan. Zo kan je zien welke school of opleiding het beste bij je past.
  • Wanneer je naar een open dag gaat is het goed om je in te lezen. Je kunt de website van school bekijken. Op deze manier heb je een indruk hoe de school en opleiding is.
  • Bedenk vooral welke vragen je wil stellen.
  • Als je verschillende open dagen bezoekt maakt dan aantekeningen. Je zult veel informatie krijgen en het misschien niet allemaal onthouden. Zo kan je het later teruglezen.
  • Reis met het openbaar vervoer. Als je straks gaat studeren zul je waarschijnlijk met het openbaar vervoer gaan. Je kan dan zien hoelang de reis duurt.

Wil je een afspraak maken, bel dan naar 070 205 3500 of stuur een appje naar 06 15 888 955.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-