COR 6797

Burgemeester Bezuijen brengt met de bakfiets ontbijtjes aan huis

Ieder jaar is het in het tweede weekend van mei Nationale Molendag, met traditiegetrouw het Molenontbijt. Vorig jaar kon de Molendag met het Molenontbijt vanwege corona helaas niet doorgaan en ook dit jaar gooide corona weer roet in het eten.

COR 6747Rotary Zoetermeer Geuzen besloot het Molenontbijt te adopteren. Twee jaar geleden had deze club al een aantal ouderen in Zoetermeerse woonvoorzieningen opgehaald om hen een Molenontbijt aan te bieden. Nu draaide men het om. Bij de molen werden 125 ontbijtjes verzorgd, die daarna bij diverse tehuizen in Zoetermeer werden bezorgd.
De ingrediënten werden geleverd door lokale ondernemers, zoals Bakker Ammerlaan, ’t Kaashuys, Reas en De Zoetelaar. Fortune verstrekte de koffie, DNN verzorgde de tent en de mannen van Talk Of The Town draaiden muziek en leenden hun Geusz! bakfiets uit. Molen De Hoop stelde ruimte beschikbaar en gaf de papieren tasjes. Ook de voorzitter van de molen, J. Boonekamp, hielp om van deze dag een succes te maken.

Vanaf 09:30 uur werden de ontbijtjes weggebracht. Burgemeester Bezuijen was ook van de partij, hij hielp met het inpakken en bracht met de bakfiets ontbijtjes naar De Morgenster. Hier en ook bij Domus en Magnolia waren de bewoners erg blij met deze leuke actie.

Tekst en foto’s: Cor Groen

-advertenties-

-goede doel-