paulusschoolDe kinderen van de Paulusschool zijn al enkele weken in de ban van het schoolproject ‘Cultureel koken en bakken’. Na een spetterende opening met muziek en dans is er in alle groepen volop gekookt en gebakken.

Er worden in elke klas kookboeken gemaakt met de lievelingsrecepten van de kinderen, er is een bakwedstrijd waarbij heerlijke (en prachtige!) koekjes en taarten langskomen en in groep 1 t/m 4 maken de kinderen ’s middags hun eigen restauranthoek. In de bovenbouw onderzoeken de kinderen onder andere hun eetpatroon waarna ze aan het rekenen gaan over de calorieën en de kosten.

In veel groepen worden circuits georganiseerd waarbij de kinderen creatief, technisch en talig aan de slag kunnen en de vakleerkrachten zorgen ervoor dat er ook gezongen, gedanst en geknutseld kan worden.

Als klap op de vuurpijl konden alle kinderen afgelopen vrijdag kijken naar de geweldige en langverwachte kookshow van Iwan Dam: ‘Over de kook’. Een spetterende, interactieve voorstelling die Iwan in het zonnetje op het schoolplein kon spelen.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-