voorzitterwissel natuurtuinOud-voorzitter Ep Booneman en zijn opvolger Nico van Walsum



Voorzitter Ep Booneman, 80 jaar, heeft het voorzitterschap van de Stichting Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer overgedragen aan Nico van Walsum. Booneman blijft wel actief in de stichting als gids.


voorzitterwissel natuurtuin2Secretaris Marina Lurks stond in haar speech vooral stil bij de tomeloze inzet, de gedrevenheid en het enthousiasme waarmee Ep Booneman zich vanaf de oprichting van de stichting in 2015 (en daarvoor al) voor de tuin heeft ingezet en daarmee samen met de rest van het bestuur en met de onderhoudsvrijwilligers de tuin een duidelijk gezicht gegeven heeft. Marina Lurks: “Alle bestuursleden en vrijwilligers kregen onder zijn voorzitterschap een eigen rol met een eigen karakter en daarmee heeft Ep een vorm van samenhang gecreëerd die heel goed blijkt te werken.”

Naast de vele persoonlijke giften van de aanwezigen kreeg Ep van het bestuur als afscheidscadeaus het boek ‘De Nieuwe Driemanspolder: boeren, baggeren, bouwen en bergen’ en van de gemeente een insectenhotel voor in zijn eigen tuin.

De nieuwe voorzitter

Nico van Walsum (70) is getrouwd, vader van 4 kinderen en (oppas)opa van 5 kleinkinderen. Toen het stichtingsbestuur hem vroeg of hij zich kandidaat wilde stellen voor de functie van voorzitter kwam dat op een goed moment, daar hij net voorzitter af was bij de Vrijzinnig Christelijke GeloofsGemeenschap Zoetermeer (VCGZ), beter bekend als de Adventskerk aan de Julianalaan. Een van zijn taken bij de kerk was het coördineren van het onderhoud van de kerktuin.
Nico is al jaren volkstuinder bij de tuinvereniging Hoeve Meerzicht waar hij ook secretaris is geweest. En daarnaast is hij ook nog coördinator van de adoptie groenstrook achter het Nieuwewater. Genoeg affiniteit dus met het fenomeen tuin en tuinonderhoud en ruime bestuurlijke ervaring.
Dat Nico geen bioloog of landschapsbeheerder is leek de rest van het bestuur geen probleem, daar er bestuursleden en ook een adviesraad zijn, die genoeg kennis in huis hebben.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-