schooltasHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: een nieuwe start.

 

Wekker zetten, vroeg opstaan en aan de slag… Het is weer september, en dat betekent dat het nieuwe schooljaar en studiejaar weer begonnen is! Het JIP geeft jou graag een aantal tips zodat jij met een nieuwe start aan dit jaar kunt beginnen.

 

Nieuwe school

Ben je net begonnen op een nieuwe school of opleiding? Zo’n nieuwe omgeving kan best spannend zijn. Geef jezelf de tijd om te wennen aan je nieuwe school. Aan het begin zul je heus niet altijd de weg kennen of iedereen kennen, maar je zult zien dat je na verloop van tijd steeds meer aan je nieuwe school went.

 

Een nieuwe start

Misschien ging het bij jou de afgelopen jaren op school niet altijd even soepel. Lage cijfers, tekorten, lastige vakken of geen band met je klasgenoten. Geef niet op! Het is een nieuw jaar en een nieuwe start. Wees jezelf, doe je best en ontwikkel jouw talenten.

 

Zorg voor jezelf

Om goed te kunnen leren is het belangrijk dat je lekker in je vel zit en veel nachtrust hebt. Probeer genoeg nachtrust te nemen en neem naast je school ook tijd voor jezelf. Lukt het even niet op school? Vraag hulp aan mensen om je heen. Je zorgt ook voor jezelf door soms hulp te vragen als het in je eentje even niet meer lukt.

Heb je nog meer vragen over school, studie of zorgen voor jezelf? Bel of kom gerust langs het JIP. Maak wel even een afspraak door te bellen/mailen/Whatsappen.


Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.
Wil je meer weten over (jonge) mantelzorgers? Kijk dan eens op www.mantelzorg.nl 

Wil je een afspraak maken, bel dan naar 070 205 3500 of stuur een appje naar 06 15 888 955.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-