mac ipad iphoneHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: samen sociaal online.

 

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit ons leven. Maar hoe mediawijs zijn we eigenlijk? In november is het de week van de mediawijsheid. Daarom geven wij jou graag een aantal tips zodat jij wegwijs raakt in de online wereld.

 

Social media = fun

Sociale media is handig en leuk. Je kunt nieuwe contacten leggen en oude contacten onderhouden. Daarnaast kun je werkelijk alle informatie opzoeken op het wereldwijde web.

Je zit in de metro en gaat even op je socials kijken. Opeens merk je dat je de halte gemist hebt… herkenbaar? Soms kan je veel tijd op social media spenderen. Probeer hierin een balans te vinden, want de offline wereld verdient ook jouw aandacht. Spreek bijvoorbeeld af met vrienden, ga lekker sporten of leuke dingen doen.

 

Sociaal online

Op social media worden heel veel comments gegeven, en die zijn niet altijd even aardig. Achter je beeldscherm is het heel makkelijk om commentaar te geven op anderen, omdat je de ander niet aan hoeft te kijken. Dus hoe sociaal ben jij eigenlijk tegen anderen op social media? Probeer eens wat positiever tegen anderen te praten op social media, en je zult zien dat je ook positieve reacties terug krijgt!

Heb jij vragen over de gevolgen van social media of is er iets op social media gebeurd? Bel of kom gerust langs het JIP. Je kunt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zonder afspraak binnenlopen tussen 13.00 en 17.00 uur of een afspraak maken door te bellen, mailen of te appen.

 
Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.
Wil je meer weten over (jonge) mantelzorgers? Kijk dan eens op www.mantelzorg.nl 

Wil je een afspraak maken, bel dan naar 070 205 3500 of stuur een appje naar 06 15 888 955.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-