20211208 28751In het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark zal maar beperkt plek komen voor topsport. Op dit moment huren de Zoetermeerse verenigingen voor topsport activiteiten zwemwater buiten de stad en dat zal zo blijven, verwacht de gemeente. Het zwembad wordt vooral ingezet voor recreatie en breedtesport.

Het nieuwe zwembad gaat vooral veel ruimte bieden voor recreatief zwemmen en breedtesport. De huidige zwemactiviteiten van zwembaden de Veur, de Driesprong en het Keerpunt zullen met hetzelfde aantal uren in het nieuwe zwembad worden gehouden. Omdat de indeling van het zwembad anders is, zal er wel geschoven moeten worden met roosters. De gemeente is hierover in overleg met de verenigingen.
Er komen in het nieuwe zwembad meer mogelijkheden voor het recreatief zwemmen.

Wedstrijdzwemmen

Het ontwerp van het zwembad is wel gemaakt op basis van de input van de verenigingen en het handboek wedstrijdzwemmen van de KNZB, maar dit betekent niet dat er veel topsportwedstrijden komen. Het zwembad voldoet op alle punten aan de categorieklasse C (regionaal niveau) en op een groot deel van de punten aan categorieklasse B (eredivisie niveau). Voor het uitvoeren van topsportactiviteiten huren Zoetermeerse verenigingen momenteel ruimte in zwembaden buiten de stad, dit zal ook in de toekomst nog steeds zo blijven.

-advertenties-

-goede doel-