Buytenpark foto ArditoKwaliteitsteam Buytenpark werd precies 10 jaar geleden opgericht, toen door informeel samenwerkende vrijwilligers die zich inspanden voor - vooral - de natuurlijke kwaliteiten van het Buytenpark. Inmiddels is de groep heel wat ervaring verder en wordt er terdege rekening gehouden met adviezen van het team.

De eerste acties van Kwaliteitsteam Buytenpark richtten zich op de uitbreiding van SnowWorld met een vierde baan. Het Kwaliteitsteam was hier sterk op tegen en maakte bezwaar omdat de voordelen van de ‘ski-elite ten koste dreigden te gaan van het publieke Groene Hart’.
Kwaliteitsteam Buytenpark is het enige kwaliteitsteam in de regio Zoetermeer. Inmiddels zijn er in Nederland vele tientallen van zulke kwaliteitsteams. Vele daarvan zijn opgericht door samenwerkende overheden. Het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft van oudsher wortels met natuur- en milieuorganisaties, maar daarnaast vormen ook bewoners, vooral omwonenden, een belangrijk onderdeel van het team.

Overlegplatform

Het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft in de loop der tijd van veel organisaties erkenning gekregen en daardoor een waardevolle functie in Zoetermeer verworven. Al was het maar omdat het team ook de spil is geworden van het Overlegplatform Buytenpark. In dat platform werken meer dan 20 vertegenwoordigers samen van grootgebruikers van het Buytenpark plus gemeentelijke diensten. Met als voornaamste oogmerk, elkaar te informeren over plannen, activiteiten en ideeën, inzichten te delen, te communiceren, zoveel mogelijk met elkaar rekening te houden, en waar mogelijk afspraken te maken. De partners in het Overlegplatform Buytenpark hebben unaniem het Kwaliteitsteam Buytenpark als hun coördinator aangewezen.


Nieuw bloed gezocht

Het bestuur van de Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark heeft nu vijf bestuursleden en is op zoek naar nieuwe leden. Voorzitter Leon van den Berg: “Wij zijn natuurlijk als bestuur wel een stel oude krasse knarren. Het lijkt wijs een poging te doen om jonge mensen enthousiast te krijgen. Om samen met ons alle noodzakelijke contacten te onderhouden om belangrijke zaken op de radar te krijgen of te houden als het gaat om het Buytenpark.”
Geïnteresseerden kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: Ardito

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-