In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: soms beter niet van het gas af.

gaspitDe gemeente Zoetermeer propageert ‘Zoetermeer in 2040 van het gas af’. Op zich is dat een goed idee als verwarming en heet water worden gerealiseerd op een duurzame manier.

Dit is in de komende jaren nog niet het geval als je verwarming en warm water produceert met elektriciteit uit het elektriciteitsnet. De stroom uit het electriciteitsnet komt grotendeels van energiecentrales. Deze draaien op kolen, gas of biomassa. Dit is absoluut niet duurzaam. Bij de productie van deze electriciteit treedt bovendien verlies op. Doorgaan met gas voor verwarming en heet water is dan een betere oplossing.
Als lokaal de energie wordt opgewekt met zonnepanelen en / of met warmtepompen of warmtekrachtcentrales of andere vormen van duurzame energieopwekking, dan is het vervangen van gas door deze elektriciteit wel een goed duurzame oplossing.

Soms is het voorlopig beter niet van het gas af te gaan, in elk geval niet helemaal…


Indiener: Peter Vergers, Zoetermeer

 

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meepraten over ons idee van de week kan op onze Facebook Zoetermeer Actief

 

-advertenties-

-goede doel-