20220124 29028De asielzoekers en statushouders, die opgevangen zullen worden in de Zoetermeerse gevangenis, komen woensdag naar Zoetermeer. In totaal zullen er maximaal 500 mensen komen te wonen in de voormalige gevangenis, maar het is nog niet duidelijk hoeveel er woensdag al arriveren.

De afgelopen weken is hard gewerkt om de locatie helemaal klaar te krijgen voor de komst van de statushouders. Alle 1-persoonskamers werden omgebouwd naar kamers voor 2 personen, met een stapelbed, een bureau en een toilet. De toiletten hebben een afscheiding gekregen voor enig privacy en alle kamers zijn voorzien van gordijnen. Ook zijn er lockers geplaatst zodat de bewoners hun eigen kast op slot kunnen doen.
Meer kon er aan de kamers niet verbouwd worden, de opvang is maar voor een jaar en daarna moet de gevangenis weer opgeleverd worden zoals hij was. De brandmeldinstallatie zorgde nog even voor vertraging en werd aangepast van een gevangenis-situatie naar de situatie waarin de bewoners zelfstandig wonen.

 

welkomactie ilozActie van ILOZ

Het ILOZ zette een mooie actie op om de vluchtelingen warm welkom te heten. In elke gemeenschap hebben kinderen tekeningen gemaakt van de HDV Oranje moskee, tot de Katholieke kerk. Ook hebben mensen schilderijen gemaakt of slingers om op te hangen. Zo wordt de welkomsthal versierd en gezellig gemaakt met de tekeningen.

-advertenties-

-goede doel-