MandelabrugDe Mandelabrug vertoont scheurtjes bij de steunpunten. Dit levert nog geen gevaar op voor de veiligheid, maar moet wel snel gerepareerd worden, aldus wethouder Groeneveld. De brug krijgt een ondersteuningsconstructie, nieuwe kitvoegen en wordt de komende jaren gemonitord om te kijken of de veiligheid in orde blijft.

Bij de Nelson Mandelabrug is de scheurvorming bij de steunpunten van de overspanning over de Zuidweg te groot. De scheur heeft de wapening van het beton echter nog niet bereikt, er is dus ook nog geen wapeningscorrosie ontstaan. Voordat wapeningscorrosie kan ontstaan is het noodzakelijk om een ondersteuningsconstructie te maken. Met zo’n extra ondersteuning kan de brug gewoon in gebruik blijven. De lekkende kitvoegen worden eind maart, begin april 2022 vervangen.

 

Bij de overige overspanningen zijn de scheuren veel kleiner en wordt een programma gestart voor continu monitoring. Elke twee maanden worden de meetgegevens geanalyseerd om vast te stellen of eventueel aanvullende maatregelen nodig zijn.

 

Reparatie

De ondersteuningsconstructie wordt aan de onderzijde van de brug te geplaatst. Verkeer dat onder de brug rijdt, op de A12, zal hier wel hinder van ondervinden. De brug kan door voetgangers en fietsers echter gewoon gebruikt blijven worden omdat alle werkzaamheden onder de brug plaatsvinden.
Nadat de ondersteuningsconstructie is geplaatst zullen de scheuren bij de brugoverspanning over de Zuidweg geïnjecteerd worden. De kosten van de reparaties zijn nog niet bekend.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-