TalentenAcademie start beroepen duurzaam en groen fotograaf Stichting PiëzoNa de voorjaarsvakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in ‘duurzaam en groen’. Duurzaamheid… een ontzettend groot begrip, maar wat betekent het nou eigenlijk als je groen en duurzaam bezig bent?

Tijdens deze Piëzo TalentenAcademie gaan de deelnemende kinderen dit bij verschillende beroepen ontdekken én leren ze of zij hier later ook hun beroep van kan maken. Kinderen tussen de 9 en 14 jaar kunnen meedoen met de Piëzo TalentenAcademie en alles leren over beroepen als handhaver, dierenverzorger en beroepen op een boerderij.

 De start van de academie is  in de week van 7 maart. Inschrijven voor de Piëzo TalentenAcademie kan hier:https://stichtingpiezo.nl/projecten/piezo-talentenacademie/.

 

Woonwijk ontwerpen

Kinderen TalentenAcademie ontwerpen zelf een nieuwe woonwijk fotograaf Stichting Piëzo 1Kinderen van de Piëzo Talentenacademie hebben een bezoek gebracht aan de maquette van de stad. Het bezoek aan de maquette was het startsein voor de kinderen om een eigen stuk woonwijk voor de stad  te ontwerpen. De maquette die jaren in het voormalig stadhuis heeft gestaan wordt momenteel opgeknapt. De maquette is daarvoor verplaatst naar het voormalige IBM- kantoor, gelegen in het nieuw te bouwen woongebied de Entree. De maquette van de stad wordt beschouwd als cultureel erfgoed en is in handen van de Schatbewakers.

Na het zien van de maquette en uitleg waren de aan de talentacademie deelnemende kinderen geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Hierbij mochten ze een ontwerp maken voor een nieuwe woonwijk de Entree.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-