20220303 29422Het buurtcentrum De Vlieger in Rokkeveen moest afgelopen zomer sluiten, tot grote spijt van vele gebruikers en buurtbewoners. Don Braad nam na de sluiting al snel contact op met de gemeente: "Hoe kan de Vlieger weer open? Wat kan ik doen?"

Vanaf oktober werd achter de schermen hard gewerkt aan plannen om het centrum weer open te krijgen. Don Braad richtte een stichting op, Wijkcentrum De Vlieger, en maakte met vele partners afspraken. Vrijdag 4 maart 2022 werd Wijkcentrum De Vlieger officieel heropend door wethouder Ingeborg ter Laak en Don Braad met de onthulling van het nieuwe logo. Het logo is een goed voorbeeld van goede lokale samenwerking, het werd namelijk gemaakt door René de Zeeuw van Pic-a-Point, die even verderop ook in Rokkeveen gevestigd is.

 20220303 29432  20220303 29451

Don: "We zijn heel blij dat veel van de organisaties die in het oude buurtcentrum zaten nu weer terugkomen. Zoals de biljartclub, de tafel staat er al! Ook hebben we nu contact met de jeugdafdeling van de Lions, die misschien in het Wijkcentrum willen komen, ze zijn van harte welkom!" Het Wijkcentrum De Vlieger wordt ook het nieuwe clubhuis van Sportief Wandelgroep Zoetermeer, waarvan Braad ook voorzitter is. Verder komt er een koffie ochtend voor de buurt op dinsdag en donderdag en nog vele andere activiteiten.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-