In januari is de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ gestart die zich richt op bewustwording dat je zelf iets kan doen om de kans op het krijgen van dementie te verkleinen. Dementie is een chronische hersenziekte, die in 30 tot 40 % van de gevallen is te voorkomen door het aanpassen van je leefstijl.

verklein de kans op dementieVoor Zoetermeer is dit een belangrijke boodschap, omdat verwacht wordt dat het aantal mensen met dementie de komende jaren fors zal stijgen, een toename van 74 % in de periode 2015 tot 2030.

In de campagne draait het om drie leefstijladviezen. Beweeg regelmatig: Ga wandelen of fietsen, blijf bezig. Gezond eten: Veel groente en fruit, noten en olijfolie. Blijf nieuwsgierig: Heb een doel, een hobby, leer iets nieuws of ga aan de slag in je eigen tuintje. 

Het volgen van een gezondere leefstijl is niet alleen belangrijk om de kans op dementie te verkleinen, maar het kan ook helpen om diabetes, COPD of allerlei andere chronische ziekten te voorkomen.

Voor de campagne wordt er gezocht naar campagnevrienden. Dit zijn organisaties, ondernemers individuen en iedereen die de campagne een warm hart toedraagt die willen helpen de boodschap uit te dragen. Vriend worden? :: We zijn zelf het medicijn

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-