20220325 29737Eigenlijk zou Café Max in de Bibliotheek al in 2021 open gaan. Corona gooide echter roet in het eten. Inmiddels is manager Waldie Sariman volop aan het proefdraaien. Het café zal voor een deel met vrijwilligers gaan werken en de thuisbasis worden van Eén tegen eenzaamheid Zoetermeer.

cafe Max in opbouw 1Waldie Sariman is manager van Café Max, waar bibliotheekbezoekers kunnen genieten van een betaalbare kop koffie. Het is nog niet duidelijk wanneer het Café officieel geopend zal worden en tot die tijd wil hij zo veel mogelijk leren. "Wanneer ik weet wat de piekmomenten zijn, kan ik voor die tijden vrijwilligers zoeken die helpen in de bediening," zegt Waldie. Ook is hij erg benieuwd hoeveel bezoekers de activiteiten gaan trekken en hoe druk het wordt tijdens een vergadering van de community Eén tegen eenzaamheid Zoetermeer. Pas als dit soort activiteiten gehouden zijn, kan hij inschatten hoe groot zijn voorraad moet zijn. 


Open karakter van Café Max

Het café ligt direct naast de hoofdingang van het Stadhuis-Forum en heeft uitzicht op het Stadhuisplein. Er is gekozen om geen afgesloten ruimte te hebben, maar een open café zonder eigen deuren. Bij binnenkomst van de Bibliotheek komt de geur van koffie je tegemoet. Door dit open karakter kan iedereen makkelijk binnenlopen.

Het Café is in eerste instantie gericht op ouderen. Initiatiefnemer Jan Slagter laat weten: "Ik weet hoe belangrijk het voor ouderen is om ergens naartoe te kunnen. Even dat praatje, even een luisterend oor. Dat kan zoveel voor iemand betekenen. Daarnaast is Café MAX ook een plek om naartoe te gaan als je ergens niet uitkomt en even iemand wil zien en spreken over je vraag in plaats van dat onpersoonlijke telefoontje te plegen.”

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-